hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Smiljko Šagolj brani magisterij

17.10.2004.

Ovu informaciju potvrdio nam je i Zdravko Tomac, profesor na FPZ-u, koji je predsjednik Komisije za ocjenu rada. Šagoljev mentor je prof. Marko Sapunar.
    – Napisali smo izvješæe o Šagoljevom radu koje æe iæi na iduæu sjednicu znanstveno-nastavnog vijeæa, nakon èega slijedi obrana rada. Ocijenili smo ga pozitivno, a osobno mislim da se radi o zanimljivom radu, ustvrdio je Tomac.
    Kako kaže Tomac, Šagoljeva teza je da u BiH postoji velik broj lokalnih televizija, èak 279, zbog toga što se narodi u BiH, posebno Hrvati i Srbi, kroz lokalne televizije žele boriti protiv centralizacije, odnosno protiv nametanja bosanskog jezika. Inaèe, Smiljko Šagolj veæ tri godine radi na mostarskom sveuèilištu, gdje na Odjelu za novinarstvo predaje predmet Televizija. Šagolj je napisao i udžbenik za spomenuti kolegij, koji je nazvao TV abeceda.
    Dakle, magisterij je razlog zbog kojeg se Šagolj uèestalo pojavljuje na FPZ-u u Zagrebu, a ne predloženi kolegij, kako su to špekulirali pojedini mediji. Podsjetimo, u jednom tjedniku pojavila se informacija da je Šagolj buduæim politolozima želio predavati u ulozi medija u BiH, što je novinar demantirao.

L. T.

Povratak

AKTUALNO