hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ivica Blažièko se vraæa na HTV?

27.10.2004.

Je li tome doista tako (a nekako bi nam bilo èudno da nije), ipak smo pokušali provjeriti kod samih aktera tog susreta, koji bi u konaènici mogao rezultirati još zanimljivijim raspletom. No, dalje od veæ navedene informacije o razgovoru dvojice kolega nismo stigli.
 Toèno je, bio sam kod Mirka Galiæa, ali ne znam što æe od svega toga biti  suzdržan je bio Blažièko ne preciziravši što se krije iza rijeèi "svega". Ni odgovor na pitanje tko je koga u toj, najvjerojatnije povratnièkoj, prièi zvao na razgovor  nismo doèekali. Tako barem zasad ostaje otvoreno je li Galiæ, do kojeg juèer nismo uspjeli doæi, sam od sebe poželio donedavna prvog èovjeka konkurentske televizije opet u svojim redovima ili je, pak, Blažièko, ostavši bez posla nakon što su Novu TV preuzeli novi vlasnici, pokucao na stara vrata. Jedino što se sigurno zna jest to da vrata HTV-a nisu prva pred kojima se našao.

Naime, prije mjesec dana Drenislav Žekiæ je u ime domaæeg RTL-a izjavio kako se Blažièko u kolovozu njima predstavio izrazivši želju za suradnjom. U to vrijeme Blažièko je na svako pitanje o toj temi odgovarao samo da je on trenutaèno nezaposlen novinar koji se nalazi na tržištu. Hoæe li njegov nezaposlenièki status uskoro biti riješen te hoæe li za to biti zaslužan veliki HTV, s kojeg je svojedobno otišao u visoko pozicionirane komercijalne televizijske vode, doznat æe se vrlo brzo. No, mnogi bi se veæ sada okladili da se odgovor zna, što bi znaèilo  Blažièko se vraæa u staro jato.

Povratak

AKTUALNO