hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ivica Blažièko od juèer komentator na HTV-u

03.11.2004.

ZAGREB – Donedavni direktor Nove TV, koja je jedno vrijeme bila glavni konkurent HTV-u, Ivica Blažièko, od juèer ponovno radi na Prisavlju i to tek kao komentator u sportskom programu.
    To nam je potvrdio juèer i glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galiæ koji je još nedavno vodio žestoke medijske polemike s Blažièkom. No, sad ga naziva velikim profesionalcem.
    – Programski ljudi su zatražili pojaèanje komentatorske ekipe i Marija Nemèiæ i ja suglasili smo se da ne radimo prepreku. Toèno je da je bilo nekorektnosti, ali mi smo na tržištu. Jedna je stvar monopol, a druga kada imate tržišnu utakmicu. Upravo je to presudilo da vrsnog komentatora Ivicu Blažièka primimo natrag – kazao nam je juèer Galiæ.
    Blažièko je tako juèer proveo svoj prvi radni dan na HTV-u nakon poduže »pauze« tijekom koje je obnašao najviše funkcije na konkurentskoj Novoj TV. Ipak, èini se da njegovom povratku to nije bila nikakva zapreka jer Galiæ tvrdi da je Blažièko otišao legalno.
    – Moramo se naviknuti na slobodno televizijsko tržište. Meni je važno da me netko ne prevari. Siniša Svilan je drugo jer je imao poseban ugovor – pojašnjava Galiæ, dodajuæi kako je Iva Gaèiæ, koja je nedavno takoðer otišla na Novu TV, takoðer otišla potpuno legalno jer nije imala nikakav poseban ugovor. »Imala je ambiciju, takvima ne možete ništa reæi«, kaže Galiæ, ali im ipak poruèuje da nigdje neæe naæi bolje uvjete no što ih imaju na HTV-u.
    – Dok je bio na Novoj TV Blažièko je htio najbolje svojoj kuæi, a ja svojoj. Kada bih imao dokaze da je napravio nešto što je štetilo HTV-u bila bi to druga stvar, no nemam ih. Blažièko spada u red najboljih sportskih komentatora i to je èinjenica – kaže Galiæ.
    HRT je od juèer pojaèan i još jednim »jakim igraèem«. Naime, Galiæ je od juèer dobio novog pomoænika za tehnologiju i razvoj, Antu Dodiga. Rijeè je o bivšem direktoru Zavoda za telekomunikacije koji je postao pomoænik glavnog ravnatelja na temelju svojih referenci struènjaka za frekvencije i satelite, a to bi mu trebalo biti podruèje rada.

S. VEJNOVIÆ

Povratak

AKTUALNO