hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Otkrivena bista Siniše Glavaševiæa

21.11.2004.

VUKOVAR – Spomen-poprsje novinara Siniše Glavaševiæa, strijeljanog 1991. na Ovèari, otkriveno je juèer u predvorju zgrade Hrvatskog radija Vukovar, èiji je bio ratni izvjestitelj i urednik tijekom srpske agresije na Vukovar. Spomen-poprsje, autora Mladena Mikulina iz Velike Gorice, otkrili su sin Siniše Glavaševiæa, Bojan i supruga Majda.
    Obraæajuæi se velikom broju okupljenih, direktor Hrvatskog radija Vukovar Tomislav Gašpar podsjetio je da je, osim Glavaševiæa, u srpskoj agresiji poginulo još èetvoro djelatnika tog radija. O Siniši Glavaševiæu i danima provedenim s njim u prijeratnom i ratnom Vukovaru, govorile su ratna novinarka Radija Vukovar Mirjana Hrpka te ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac.
    Nazoènima, meðu kojima se nalazio i ministar Petar Èobankoviæ te predstavnici brojnih vukovarskih stradalnièki udruga, obratio se i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Luèiæ poruèivši da Siniša Glavaševiæ znaèi puno za hrvatsko novinarstvo, »posebice u dijelu gdje je ono najlošije, a to je novinarska etika«. (Hina)

Povratak

AKTUALNO