hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

"Brisani prostor" daruje 400.000 KN

02.12.2004.

ZAGREB  HTV-ovu emisiju "Brisani prostor" snašla je rijetka i neobièna sudbina. Institut za graðevinarstvo odrekao se skorih blagdanskih domjenaka i uzajamnih darova i novac koji bi potrošio u te svrhe, a rijeè je o 400.000 kuna bruto, stavio je na raspolaganje spomenutoj emisiji kako bi ona po svome nahoðenju rasporedila taj iznos onima kojima najviše treba.

 Time je "Brisanom prostoru" dano veliko povjerenje i to je, sasvim sigurno, najveæe priznanje emisiji od kada se emitira  ponosno je istaknuo urednik i voditelj tog HTV-ova programskog aduta Goran Miliæ. A tko je to, po ocjeni ekipe "Brisanog prostora", zavrijedio dobiti dio vrijednog dara, otkrit æe se u veèerašnjoj emisiji. Bit æe to deset pojedinaca (krojaèica, dvije medicinske sestre, dva poštara, postolar, brijaè, romski djeèak...) i pet udruga. Jednima æe to biti nagrada za besprijekoran radni vijek bez dana bolovanja, a pomoæi æe se i posrnulim zanimanjima.

 No, neki od njih dobiveni novac morat æe i zaraditi. Postolar je dobio zadatak besplatno popraviti 180 pari cipela siromašnim sugraðanima, brijaè æe morati ošišati i obrijati sto takoðer siromašnijih, dok je domaæa zadaæa romskog djeèaka da na dobivenom raèunalu u mjesec dana na 30-ero romske djece prenese svoje informatièko znanje. Uspije li u tome, dobit æe plaæu 5000 kuna. Ali, povezano uz ovu akciju, pokušat æemo problematizirati i jedan apsurd. Naime, na taj darovani iznos od 5 tisuæa kuna državi se mora platiti èak 7500 kuna poreza  kazao je Miliæ.

Povratak

AKTUALNO