hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Luèiæ: Jarnjakova isprika dovoljna

03.12.2004.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Luèiæ izjavio je juèer da je isprika Ivana Jarnjaka za ono što se dogodilo Heleni Puljiz dovoljna moralna satisfakcija za novinarsko društvo.
»Po mom mišljenju, stvar je što se tièe HND-a riješena. Velika je stvar da je Odbor za ljudska prava utvrdio da su kršena ljudska prava Helene Puljiz i da je predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak u tri navrata ponovio žaljenje Puljiz za ono što je doživjela. HND je dobio moralnu satisfakciju i mislim da više neæemo internacionalizirati sluèaj. I dalje æemo podržavati Helenu Puljiz u sudskim postupcima, a od istražnih tijela oèekujemo da do kraja istraže cijeli sluèaj i utvrde gdje je granica na kojoj POA prestaje raditi svoj posao i bezrazložno zadire u ljudska prava graðana«, rekao je Luèiæ.
Helena Puljiz, novinarka èiji je sluèaj doveo do krize u vrhu vlasti, potvrdila nam je da je zadovoljna isprikom Ivana Jarnjaka, ali ne i zakljuècima Odbora za nacionalnu sigurnost, koje smatra uvredljivima.

S. Ab.

Povratak

AKTUALNO