hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mesiæ: POA je u sukobu s pravilnikom

03.12.2004.

 
Predsjednik Stjepan Mesiæ juèer je u Osijeku, gdje je sudjelovao na proslavi obilježavanja Dana grada, na novinarski upit je li spreman razmotriti povlaèenje svoga potpisa s odluke o smjeni ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka, kazao da je »novinarka Helena Puljiz isprièala svoju prièu« te da nema razloga da joj ne vjeruje, a da služba »nema pravo ni na kakvu prièu, nego mora imati dokaze«.
    – Oni nemaju ni jednog dokaza, što znaèi da su u sukobu s podzakonskim aktom, a pravilnici su podzakonski akti. Pogriješili su jer su zloupotrijebili svoju poziciju i zato moraju biti sankcionirani. Da je šef službe sankcionirao one koji su to radili, bilo bi vjerojatno sve u najboljem redu, ali buduæi da to nije uèinio, jasno je da on snosi odgovornost, ocijenio je Mesiæ.
    Vijeæe za civilni nadzor tajnih službi, kako neslužbeno saznajemo, nije juèer podržalo mišljenje svog predsjednika Vlatka Cvrtile, da bi ravnatelj POA-e Joško Podbevšek trebao podnijeti ostavku zbog afere Puljiz. Cvrtila je u srijedu izjavio da su se stekle sve okolnosti da Podbevšek ode sa svoje funkcije, ali je naglasio da je to njegovo osobno mišljenje.

S. Ab., J. Ma.

Hina, Z. C.

Povratak

AKTUALNO