hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Margetiæ osvanuo na policiji

20.12.2004.

Domagoj Margetiæ
Kontroverzni Domagoj Margetiæ (30), urednik Novog hrvatskog slova, juèer je osvanuo na razgovoru u policiji nakon što je u petak "nestao", kako je u subotu policiji prijavila njegova sestra, a još prije razglasilo uredništvo Novog hrvatskog slova. Uredništvo je tada tvrdilo da je Margetiæ "uhiæen i odveden u nepoznato". MUP je odmah opovrgnuo uhiæenje. Juèer je, meðutim, policija Margetiæa dobila - telefonom. Izjavio je da su ga oteli nepoznati ljudi koji su ga pustili juèer u pet ujutro.

Inaèe, Margetiæ je 3. prosinca na konferenciji za novinare najavio da æe iz politièkih razloga napustiti Hrvatsku "jer na njega veæ èetiri godine traju pritisci zbog kritièkog pisanja o Stjepanu Mesiæu".
Glasnogovornik MUP-a izjavio je kako se policija proteklih dana dogovorila s Domagojem Margetiæem da doðe na razgovor, što je on obeæao, ali nije ispunio.

Naime, 2. prosinca je Haaški sud proslijedio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiæu, a on policiji, nalog upuæen Hrvatskom slovu d.o.o., Stjepanu Šešelju i Margetiæu, da prestanu objavljivati haaške iskaze zaštiæenih svjedoka, meðu njima i Mesiæev. Meðutim, Margetiæ se još prije razišao s Hrvatskim slovom i u rujnu pokrenuo Novo hrvatsko slovo.

Povratak

AKTUALNO