hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Sportski novinar poginuo u zapaljenom automobilu

30.12.2004.

Autor Lidija Lovrec
PUŠÆINE, ÈAKOVEC Zdravko Rožiæ Roki (39) iz Varaždina, poznati sportski novinar, poginuo je u prometnoj nesreæi juèer u 10 sati na državnoj cesti D-20 izmeðu naselja Pušæine i Nedelišæe. Prema policijskom izvješæu, on je autom oznaka VU 773-AL pretjecao te se izravno sudario s vozilom oznaka ÈK 153-CM iz suprotnoga smjera kojim je upravljala 54-godišnjakinja iz Èakovca, a s njom je u autu bio 67-godišnjak takoðer iz Èakovca.

Oboje su prevezeni u èakoveèku Županijsku bolnicu i nisu u životnoj opasnosti. Od siline udarca Rožiæeva se "opel corsa" zapalila, a iz auta ga je izvukao jedan od oèevidaca, no nije mu više bilo spasa, a lijeènici Hitne, unatoè brzoj intervenciji, mogli su samo konstatirati smrt.

Prema rijeèima kolege s èakoveèke radiopostaje Radio 1, gdje je bio zaposlen, Roki, kako su ga zvali, kobnog prijepodneva žurio se iz Varaždina na posao. Blagdanski ugoðaj na radiju u trenutku je zamijenila tuga. Osim matiène radiopostaje, u šoku su u svim ovdašnjim sportskim redakcijama.

Na Radiju 1 bio je urednik emisije "Športofon" te je izvještavao s europskih i svjetskih nogometnih i rukometnih prvenstava, a suraðivao je i s Media servisom.

Zbog oèevida se otežano prometovalo do 13 sati.

Povratak

AKTUALNO