hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Veselila se "sedma sila" i njezine "mušterije"

17.01.2005.

Dvoje ministara, gradonaèelnici Rijeke i Opatije, župan Primorsko-goranski i mnoštvo drugih uglednih i viðenijih osoba iz javnog života odazvalo se u subotu na pozive novinara s podruèja Primorsko-gornanske županije na njihov drugi po redu novinarski bal pod maskama. Eventualne napetosti, uobièajene za osjetljiv odnos predstavnika medija i javnih osoba stavljene su na stranu, dok je dvjestotinjak uzvanika uživalo u ugodnom èavrljanju, plesalo u vruæem ritmu Davora Radolfija i Ritma Loca, te guštalo u gastronomskim poslasticama u dvorani hotela »Bonavia«. Duh karnevala kojeg je veæina sudionika bala oživjela maštovitim i elegantnim maskama ili bar pokojim maškaranim detaljem na odjeæi, ponovo se pokazao pouzdanim sredstvom za opuštanje, pa su novinari i njihovi gosti »balovali« do kasno u noæ. Iako bez maske, dobro se zabavljala i jedina »rijeèka« ministrica, Kolinda Grabar-Kitaroviæ.
    – Jako se ugodno osjeæam na balu. Drago mi je da se mogu malo družiti s novinarima na jedan ovakav drugaèiji, humaniji naèin. Štoviše, ne bi trebali èekati samo sezonu balova, veæ bi trebali naæi i druge prigode za ovakva druženja, kazala nam je ministrica Kolinda.
    Ministar Dragan Primorac, kojeg je baš kao i njegovu kolegicu iz Vlade ugostio Novi list, iskoristio je novinarski bal da se opusti nakon višesatnog skupa na temu kataloga znanja.
    – Doista mislim sve najbolje o ovakvoj vrsti druženja. Nije jednostavno èuti kritiku, no mogu reæi da su mi novinari dosta pomogli da neke svoje poteze u konaènici povuèem drugaèije. Kad bi bilo prilike da se èešæe ovako družimo, mogli bi podignuti naš odnos na višu razinu. Ipak je drugaèije kad s nekim provedeš nekoliko sati i bolje upoznaš tu osobu, zakljuèio je Primorac. Iako nije ostao predugo, ministar je najavio da se, »ako Bog da«, uskoro s obitelji vraæa u Rijeku na Karneval. Potpuno na »svom terenu« bio je pak rijeèki gradonaèelnik Vojko Obersnel kojem je, kako kaže, jako simpatièna ideja vidjeti u nefomalnoj atmosferi novinare i mnoštvo njihovih »mušterija«, a u svom je elementu bio i župan Zlatko Komadina, te veèeri uz suprugu definitivno najaktivniji plesaè na podiju.
    Domaæini, pripadnici sedme sile, bili su pak, posebno oduševljeni još veæim odazivom gostiju i još glamuroznijom, no posve neformalnom atmosferom bala za koju je zaslužno Županijsko vijeæa HND-a i ponajviše njegova predsjednica Ivanèica Celevska. Vrhunac veèeri bilo je izvlaèenje bogate tombole na kojoj je prikupljeno 13,500 kuna za potrebe Doma »Sv. Ane« u kojem utoèište nalaze žrtve obiteljskog nasilja.

Povratak

AKTUALNO