hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Novinari na »ledu«

08.03.2005.

Na poèetku jednog od najtežih tjedana ove sezone odgovorni iz Maksimirske 128 odluèili kontakte s medijima svesti na najnužniju mjeru. Preciznije reèeno, sva komunikacija odvijat æe se iskljuèivo putem press konferencija, a svi treninzi do kraja sezone bit æe zatvoreni za novinare.
- Nikad u životu nisam bio licemjer, jer takve stvari ne trpim. Kad god nešto kažem, to u dnevnim listovima bude izvrnuto, a meni izrugivanje novinara ne treba u životu. Ne mogu vas gledati, biti ljubazan i glumiti da je sve u redu kao da je situacija normalna - objasnio je trener i sportski direktor »Dinama« Ilija Lonèareviæ na press konferenciji u ponedjeljak, dodavši da ni on ni igraèi više neæe odgovarati na telefonske pozive novinara.
Potvrda ozbiljnosti novog režima stigla je nekoliko minuta kasnije. Èim je press konferencija završila, Lonèareviæ je uzeo kavu i sok u ruke i povukao se u svoju kancelariju. A do prošlog petka trener »modrih« svaki bi put uredno dovršio piæe u društvu novinara.
S jedne strane, nije teško shvatiti da svi u klubu traže mir u tjednu koji bi mogao osjetno smanjiti pritisak. Naime, »modre« sutra u oèekuje prva utakmica èetvrtfinala Kupa s »Varteksom«, a u subotu je na rasporedu prvenstveni ogled s »Kamen Ingradom«, koji ima samo bod manje od »Dinama«.
- Bilo bi sjajno da veæ u Varaždinu otklonimo dvojbe i osiguramo prolaz u polufinale. Takav rasplet bio bi nam motiv za utakmicu s »Kamen Ingradom«. Ako njih pobijedimo, definitivno æemo osigurati Ligu za prvaka - istaknuo je Veldin Kariæ koji je u Maksimirsku 128 stigao iz »Varteksa« prije šest mjeseci u paketu s Vladimirom Vasiljem.

Povratak

AKTUALNO