hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Miljenko Manjkas glavni urednik Veèernjeg lista

05.05.2005.

Miljenko Manjkas u èetvrtak æe i službeno biti predstavljen kao novi glavni urednik Veèernjeg lista. Na tom mjestu naslijedit æe dosadašnju urednicu Ružicu Cigler koja je nakon ulaska Styrije u Veèernji list izvršila kadrovske i urednièke promjene i redizajnirala list.
"MiljenkoNovinarska karijera Miljenka Manjkasa zapoèela je u drugoj polovici devedesetih godina kad je s Pantovèaka, iz Ureda predsjednika Republike, postavljen za urednika Motrišta HTV-a, afirmirao plejadu mladih novinara poput Mirjane Hrge, Joze Barišiæa, Dijane Èuljak, Ane Jeliniæ, Ivane Ivanèiæ i Zorana Šprajca. Nakon promjene vlasti napustio je Prisavlje i zapoèeo nekoliko novinarskih projekata.
Izmeðu ostalog, postavio je temelje informativnog programa Nove TV i Plavog radija, a u posljednje vrijeme radio je kao direktor marketinga NK "Dinamo". Sada ga je Styria postavila za glavnog urednika Veèernjeg lista, premda nikada nije ureðivao dnevne novine.
Pored njega, Marijan Jurleka postavljen je za èlana Uprave Veèernjeg lista zaduženog za redakciju. Bivši urednik brojnih izdanja ostao je upamæen kao posljednji glavni urednik magazina "Start" koji je ukinuo njegovu golišavu duplericu. Prije dolaska u Veèernji list Jurleka je bio glasnogovornik T-HT-a.

T. KLAUŠKI

Povratak

AKTUALNO