hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mikšiæ želi OTV

10.10.2005.

Boris Mikšiæ, nesuðeni predsjednik države i gradonaèelnik Zagreba, ali i uspješan poduzetnik, iživciran, kaže, medijskom blokadom odluèio je kupiti vlastitu medijsku kuæu.

Kanal za ideje
 Ako se u Hrvatskoj želite baviti politikom, morate imati kanal kroz koji æete plasirati ideje i informacije. Zato sam   odluèio kupiti zagrebaèki OTV  najavio je B. Mikšiæ veliki iskorak u medijski prostor. To mu je sinulo pošto ga je za kampanje pratila bugarska TV Europa, televizija napravljena po uzoru na CNN, koja navodno ima popriliènu gledanost.
 Oni imaju program za poslovne ljude i intelektualce koji nemaju vremena za sapunice i sliène gluposti, veæ žele pravodobnu i kvalitetnu informaciju. To je put kojim i mi namjeravamo iæi  obrazložio je svoje planove Mikšiæ i dodao kako mu je jasno da bi moglo biti problema oko kupnje OTV-a zbog nejasne vlasnièke strukture.
 Mikšiæevi struènjaci poèeli su prouèavati poslovne knjige OTV-a i zakljuèili da je kuæa u popriliènim financijskim problemima, ali da ima potencijala. Godišnji promet OTV-a, po njima, iznosi oko 2 milijuna eura i toliko je otprilike Mikšiæ voljan platiti.
 U OTV treba uložiti bar  još 10 milijuna eura kako bi se program podigao na europsku razinu i dobila neka veæa koncesija od gradske  ambiciozan je Mikšiæ. Dodao je i da je veæ daleko odmakao u osmišljavanju programa koji bi imao i svoj reality show po uzoru na "Pripravnika" Donalda Trumpa. U njemu bi pobjedniku ponudio menadžersku plaæu od 100.000 dolara na godinu i posao u hrvatskoj podružnici svoje tvrtke Cortec. Navodno je taj show bio ponuðen i Novoj TV, ali su ga odbili. Ne uspije li do sijeènja preuzeti OTV, Mikšiæ je spreman realizirati projekt na nekoj drugoj lokalnoj televiziji, a neslužbeno doznajemo da bi posrijedi mogla biti Slavonska televizija. Na OTV-u, meðutim, porièu bilo kakve ozbiljne razgovore.

Slatko se nasmijali
Dapaèe, slatko su se smijali kad su èuli Mikšiæevu prièu i kazali da bi, kad bi to bila istina, veæ   putujuæi  oko svijeta trošili  novac od prodaje, a ne bi sjedili u Zagrebu.
 Svaki tren netko doðe s idejom da æe kupiti OTV konstatirao je  Romano Bolkoviæ. Neslužbene informacije s OTV-a, doduše, potvrðuju da su Mikšiæ i njegovi bliski suradnici razgovarali s èelnicima OTV-a, ali nikakav, èak ni naèelan dogovor nije postignut u tim razgovorima.   Mikšiæ je samo još jedan u nizu onih koji s OTV-om,  prema neslužbenim informacijama, imaju mnogo planova  o kojima glasno prièaju, ali ih nikad (ni buèno ni glasno) ne ostvare.

 

Žarko Delac: Nismo kriminalci
  - Nije mi jasno cega se boje. Nismo mi nikakvi kriminalci - komentirao je poricanje OTV-ovih celnika Žarko Delac, Mikšicev pomocnik i zastupnik u zagrebakoj skupštini. Prema njegovim rijecima s OTV-ovcima se najozbiljnije razgovaralo, cak su dobili i službenu bilancu tvrtke kako bi mogli planirati kupovinu i potrebna ulaganja. - Razgovarali smo s predsjednikom uprave OTV-a Mirkom Korušicem koji nam je obecao na Nadzornom odboru riješiti vlasnicke odnose - rekao je Delac i dodao da je znakovito kako se Borisa Mikšica u Hrvatskoj stalno pokušava zaustaviti u bilo kakvom jacem medijskom istupu. U ime Borisa Mikšica ostao je pri tvrdnji da ce pokušati kupiti OTV.

Vojislav Mazzocco, Renata Lacko

 

Povratak

AKTUALNO