hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ladišiæ pred povjerenstvom

17.01.2006.

- Ravnatelj je tražio da utvrdimo èinjenice u ovom sluèaju, dostavimo mu ih te na osnovi toga iskažemo i svoje mišljenje. Mi æemo to danas i napraviti, a onda je na Galiæu da donese konaènu odluku kazala je predsjednica povjerenstva Mirjana Rakiæ, uz koju su èlanovi toga tijela još i predsjednik HRT-ova Etièkog povjerentsva Jura Ozmec, jedan od urednika HTV-ova Dnevnika Tomislav Špoljar te predstavnica prisavske pravne službe Alja Ljubiæ.

Kolegama u povjerenstvu ponovio sam sve ono što sam veæ rekao na Vijeæu HRT-a te sam im dao i sve dokumente kojima sam raspolagao pri izradi emisije. Moram reæi da su bili vrlo korektni, a ja sam im se na kraju i zahvalio jer su oni prvo tijelo nakon Vijeæa koje me primilo i pažljivo saslušalo posvjedoèio je Tihomir Ladišiæ. Upitan što je s njegovom tužbom protiv HRT-a èije je pokretanje bilo najavljeno ako se do 5. sijeènja njegov status u kuæi ne definira, uzvratio je da tužba još nije pokrenuta.

- Prièekat æu s time dok ne vidim kakvu æe odluku na temelju mišljenja ovog povjerentsvo donijeti Mirko Galiæ. Naime, ja još nemam odgovor zašto sam smijenjen dodao je Ladišiæ, potvrdivši i da je obeæanje o posjetu kolegi Dragi Hedlu, koji je izložen prijetnjama, ispunio i posjetio ga prije desetak dana u Osijeku.


Povratak

AKTUALNO