hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Panèiæ: Kosorièino Ministarstvo leglo korupcije i kriminala

04.02.2006.

ZAGREB – Nekadašnji ministar branitelja Ivica Panèiæ optužio je juèer potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor da je naruèila HTV-u emisiju »Otvoreno«, te da je njeno Ministarstvo obitelji, branitelja i meðugeneracijske solidarnosti »leglo korupcije, kriminala i nerada«.
    – Ta je emisija naruèena od strane gospoðe Kosor, a samim tim i od Vlade. U emisiji je izreèena hrpa laži i insinuacija koja pokazuje da HDZ-ova Vlada gubi kompas zbog Haaga i Zapadnog Balkana i da su stoga krenuli u kampanju, rekao je Panèiæ.
    U emisiji »Otvoreno« u èetvrtka uveèer, koju je vodila Hloverka Novak Srziæ, govorilo se o problemima hrvatskih branitelja, a sudionici su za sve probleme optužili Panèiæa i Vladu Ivice Raèana. Jedan od sudionika, Toni Škripaè, oboljeli od PTSP-a, optužio je Panèiæa da »na svojoj duši, ako uopæe ima dušu, ima više pokojnika, naših deèki koji su suicid napravili, nego 50 posto srpskih zloèinaca u Haagu«.
    – Smatram da je to dno dna. To je mizerno. Gospoðo Kosor, pokazali ste svu svoju mizernost. Pokazali ste da ste spremni iæi preko leševa samo da bi ostali na vlasti. Time što ste pokazali da vam nièiji život nije svet dovest æete do toga da æete izgubiti vlast. Nemojte govoriti da vjerujete u Boga, nemojte odlaziti u crkvu jer nas istinske vjernike time vrijeðate. Jer koristite tuðe patnje i stradanja za svoje jeftine politièke ciljeve, rekao je Panèiæ.
   

Emisija bez druge strane


Da je Kosor naruèila emisiju Panèiæ zakljuèuje iz èinjenice da u emisiji nije bilo druge strane, te da je potpredsjednica Vlade »dovela u najveæem dijelu svoje goste«.
    – HDZ želi na krajnje prljav i opasan naèin popraviti svoj krajnje narušeni image nekakve državotvorne stranke što si oni umišljaju da jesu, rekao ge Panèiæ. Govoreæi o primjerima korupcije i kriminala u resoru potpredsjednice Vlade, Panèiæ je naveo dva primjera.
    – Kada djelatnik ministarstva, kojeg je aktualna vlast postavila na hijerarhijski viši položaj, zatraži od hrvatskog branitelja, od nekoliko njih, da mu da pola novaca za mito od 20.000 kuna koliko traži za samozapošljavanje – što je to onda nego mito i korupcija, rekao je Panèiæ. Dodao je da je policija pokrenula odgovarajuæi postupak, ali da »ne zna gdje je zapelo«.
   

Primjer korupcije


Kao drugi primjer korupcije Panèiæ je naveo akciju »Najbolje od nas« kojom se trebao prikupiti novac za nabavu raèunala za obitelji s osam i više djece.
    – Novac je skupljen, a s Hewit Packardom naknadno sklopljen dodatni ugovor da æe ta tvrtka donirati stara rabljena raèunala. A od èitave akcije ostali su dugovi organizatora izvoðaèima. Èini mi se da se oni još sude, rekao je Panèiæ.
    Spominjuæi nerad u resoru ministrice Kosor, Panèiæ je rekao da je »njena nesposobnost sveopæa« i da se to vidi po tome što je jedina stvar napravljena u resoru obitelji poziv graðanima Zapadnog Balkana da se nasele u Hrvatskoj, a u resoru meðugeneracijske solidarnosti jedan pilot-projekt u Vukovarskoj županiji.

Povratak

AKTUALNO