hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Podupiru neovisnost, a pomogli bi i financijski

22.02.2006.

PRIMOŠTEN, ŠIBENIK - Poglavarstvo Primoštena, kao jedan od dionièara, daje punu potporu Sindikatu novinara Hrvatske, podružnici Županijskog radija Šibenik, u obrani stava da se dokapitalizacija ne može napraviti bez znanja i sudjelovanja malih dionièara, odnosno sadašnjih i bivših zaposlenika iznosi naèelnik Stipe Petrina reakciju primoštenskih vlasti na aktualna zbivanja oko ŽRŠ-a.

Protiv uskih interesa
Zakljuèili smo da podržavamo neovisnost i objektivnost jedinog javnog medija u Šibensko-kninskoj županiji. Stoga æe opæinska vlast, kao jedan od suvlasnika, poduzeti zakonom predviðene mjere da Županijski radio Šibenik ne padne pod utjecaj sprege poduzetništva i uskih interesa pojedinaca iz politièke elite, poput drugih lokalnih medija napominje primoštenski politièar Petrina.

Posebno zanimljivo je to što primoštenski opæinari osim izreèene potpore neovisnosti toga medija radijskim sindikalistima nude i opipiljivu novèanu pomoæ kako bi mogli preuzeti veæinski paket pa traže hitan sastanak prije sljedeæe sjednice Opæinskog vijeæa.

Poziv za sastanak dobili smo pa æemo vidjeti što nam predstavnici opæine Primošten nude i što žele. U svakome sluèaju, kako doznajemo, èini se da æe biti još pisama namjere zainteresiranih za dokapitalizaciju radija kaže Mario Marotti, predsjednik sindikalne podružnice ŽRŠ-a.

Županijski radio Šibenik javni je medij u kojem udjele po 25 posto imaju Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik, èetvrtinu zajednièki baštine skradinska, tišnjanska, primoštenska i vodièka samouprava, a preostalih 25 posto pripada bivšim i sadašnjim zaposlenicima.

Mali dionièari
Stoga se sindikat prije nekoliko dana žestoko usprotivio razmatranju pisama namjere za dokapitalizaciju ŽRŠ-a, a koji su od poduzeæa GSS i Zagrebmontaža stigli iskljuèivo na adresu Županije i Grada Šibenika, bez obavještavanja ostalih dionièara. Dogaðaje oko ŽRŠ-a sindikalisti su ocijenili kao poduzetnièko-politièku spregu.

Goran Šimac

Povratak

AKTUALNO