hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Damir Štimac je grubo izvrijeðao ne samo mene, nego i moju majku

24.03.2006.

Tekst kolege I. Proface o uvredama Damira Štimca na raèun moje obitelji i mene, objavljen u Jutarnjem listu 23. ožujka, napisan je korektno i na to nemam primjedbi. No, imam na Štimèev iskaz. On me, ispada, nazvao samo kako bi mi, eto, prenio što splitski kuloari govore o meni, parafrazirajuæi tako moj napis kako zagrebaèki kuloari govore da iza napada na novinara Sportskih novosti stoji Igor Štimac.

Poanta poziva ipak je bila u tome da je samozvani “glasnogovornik splitskih kuloara” izgovorio uvrede na raèun moje majke i mene. To Damir Štimac nije rekao u svojoj kratkoj izjavi za JL, vjerojatno se plašeæi da æu ga tužiti. To mi, meðutim, ne pada na kraj pameti jer gospodina D. Š. niti ne shvaæam ozbiljno (ako ga netko i spominje, govori o njemu iskljuèivo kao o bratu bivšeg poznatog nogometaša).

Ne bih s ovim sluèajem niti izlazio u javnost da se u meðuvremenu nisu dogodile uèestale uvrede i prijetnje pojedinih Bad Blue Boysa mojoj kolegici Hajdi Karakaš-Jakubin, a interesantno je kako su se u tim “izljevima gnjeva” Damir Štimac i BBB-i služili istim vokabularom. Kao dugogodišnji novinar Crne kronike, kao i mnogi moji kolege, dobio sam puno prijeteæih i uvredljivih poruka, na što sam veæ oguglao i uglavnom nisam reagirao.

No, u sluèaju Štimac zasmetalo mi je to što je navedeni gospodin “spominjao” i moju majku koja nema nikave veze s tekstom koji sam napisao, a koji je “pogodio” Štimca. Imao je moguænosti poslati pismeno reagiranje na moj èlanak ili meni putem telefona izdiktirati demanti, što bih svakako napisao. On se ipak i radije odluèio za argument vrijeðanja ulièarskim žargonom. Ovome na kraju još jedino mogu dodati kako su osobe sklone vrijeðanju drugih zapravo nezadovoljne same sobom.

Uz pozdrav i sa štovanjem, novinar Slobodne Dalmacije Igor Došen

Povratak

AKTUALNO