hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Veliki obljetnièki spektakl HTV-a

09.05.2006.

 Velikim koncertima na gradskim trgovima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku 14. svibnja te sveèanim programom “Zajedno smo 50 godina” 15. svibnja HRT æe proslaviti svoju dvostruku obljetnicu - 80. godina Hrvatskog radija i 50. godina Hrvatske televizije. Zajednièki koncerti koji æe se izravno prenositi na HTV-u i HR-u bit æe samo dio tjednog programa kojim æe naša javna radiotelevizija obilježiti svoj dvostruki jubilej, a koji su na juèerašnjoj konferenciji za novinare predstavili èelni ljudi HRT-a predvoðeni glavnim ravnateljem Mirkom Galiæem.

Za nedjeljne koncerte, dan uoèi roðendana, HRT je angažirao 30-ak imena hrvatske estrade i 15-ak poznatih radijskih i televizijskih voditelja, a cijela fešta poèet æe oko 20 sati.
U Zagrebu na Trgu bana Jelaèiæa nastupit æe Vanna, Nina Badriæ, Massimo, Ivana Banfiæ,Kraljevi ulice i Soul Fingers.


Za zabavu na splitskim Prokurativama zaduženi su Magazin, Petar Grašo, Dino Dvornik, TBF, Zorica Kondža i Oliver Dragojeviæ.

Colonia, Shorti, Vesna Pisaroviæ, Krunoslav Kiæo Slabinac, Slavonske lole i Najbolji hrvatski tamburaši nastupit æe u Osijeku na Trgu Ante Starèeviæa.

Rijeèane æe pak na Korzu zabavljati Gustafi, Alen Vitasoviæ, E.N.I., Putokazi, Atomsko sklonište, Mirko Cetinski,te drugi izvoðaèi.

Za voðenje programa angažirani su sadašnji i poneki bivši voditelji, primjerice Danijela Trboviæ, Mirko Fodor, Barbara Štrbac, Joško Lokas, Barbara Kolar, Karmela Vukov Coliæ, Robert Ferlin, Hamed Bangoura i drugi.

Na sam roðendana HRT-a u ponedjeljak u najveæem TV studiju “Anton Marti” održat æe se sveèana akademija, a svoj dolazak su potvrdili i premijer Ivo Sanader, predsjedik Sabora Vladimir Šeks te predsjednik RH Stjepan Mesiæ, koji je ujedno pokrovitelj sveèanosti. U sklopu višesatnog programa, koji æe poèeti oko 18 sati i takoðer æe se prenositi, bit æe dodijeljene i godišnje nagrade HRT-a. 

Nakon kraæe pauze, od 20 sati poèet æe program “Zajedno smo 50 godina” s izravnim prijensom iz tri najveæa HTV-ova studija. Nastupit æe Big Band i Tamburaški orkestar i Zbor HRT-a, a prisjeæanje æe se nastaviti uz “staru gardu” koja je stvarala povijest HRT-a, poput Ksenije Urlièiæ, Helge Vlahoviæ, Jasmine Nikiæ, Saše Zalepugina,Olivera Mlakara...

Povratak

AKTUALNO