hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Glavaš ponio pidžamu i èetkicu za zube

11.05.2006.

Pripremajuæi se na put na saborsku sjednicu na kojoj æe se raspravljati o skidanju njegova imuniteta, Branimir Glavaš u putnu je torbu spremio i rezervno odijelo, pidžamu i èetkicu za zube. Za svaki sluèaj iako su ga odvjetnici uvjeravali da njegovo promptno uhiæenje neæe biti moguæe.

Nakon dolaska u Sabor, Glavaš se praæen škljocanjem fotoaparata i televizijskim kamerama uputio u kafiæ.

- Dajte svima piæe, možda je oproštajno, tko zna kad æu opet imati priliku poèastiti - rekao je Glavaš sjedajuæi za stol u društvu svojih zastupnika Ivana Drmiæa i Vladimira Šišljagiæa. Na pitanja o tome na koji æe naèin nastupiti u Saboru, Glavaš je odgovarao kako je to stvar inspiracije.

- Je l’ netko pitao na aktualcu hoæe li Vlada financirati i obranu generala Glavaša za ratne zloèine - ironizirao je Glavaš dok su njegovi bivši stranaèki kolege prolazili kraj njega bez pozdrava. I njegov osjeèki koalicijski partner Ante Ðapiæ tek je na Glavaševo inzistiranje, sjeo pokraj njega. Na pitanje osjeæa li se odgovornim za nestajanje ljudi i ubojstva u Osijeku, Glavaš je odgovorio protupitanjem:

- Mislite na ono: flaster na potiljak, metak u glavu pa u Dravu?  Da, na to i na garaže - pojasnili smo pitanje, a Glavaš je odgovorio: - Ni najmanje! Napad na Dragu Hedla ocijenio je izmišljotinom koju je plasirao sam Hedl

Povratak

AKTUALNO