hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Hedl odustao od svjedoèenja u sluèaju Glavaš

11.08.2006.

ZAGREB - Dragutin Hedl, novinar Feral Tribunea, ne želi biti svjedok u procesu za ratni zloèin protiv Branimira Glavaša jer smatra da bi svjedoèenjem dao legitimitet postupku koji se, kako kaže, pretvorio u farsu.

O toj odluci Hedl je u srijedu pismeno obavijestio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajiæa navodeæi da se na svjedoèenje neæe odazvati èak ni pod prijetnjom privoðenja.

- Glavaš je na najgrublji moguæi naèin na portalu Indeks i Jutarnjem listu od 9. kolovoza uz naèelnika osjeèke policije Vladimira Fabera i svjedoka optužbe protiv Glavaša Vjenceslava Billa nasrnuo na moj ljudski i moralni integritet - navodi Hedl, novinar koji je prije godinu dana objavio svjedoèenje Krunoslava Fehira, što je iniciralo postupak.

Hedl napominje da Glavaševe objede trpi veæ godinama, ali da nakon njegovih javnih istupa Glavaševi “jurišnici” u Osijeku stupaju u akciju. Bajiæa je podsjetio da je prošle godine, nakon Glavaševih medijskih napada, dobio prijeteæe pismo u kojem je pisalo da æe biti ubijen zajedno s “njegovim Levarom”. Podsjetio je i da je u svibnju ove godine, neposredno nakon što je Glavaš o njemu govorio u medijima, bio grubo verbalno napadnut od predsjednika mladeži njegove stranke, te da mu je upuæena prijetnja da æe biti “ubijen kao pas”.

Hedl je spomenuo i svakodnevna telefonska uznemiravanja sa skrivenog broja koja trpi, no naglasio je da ne odustaje od svjedoèenja zbog straha od Glavaša, nego iz prosvjeda “što se Glavaša tolerira da govori i radi što hoæe”.

Povratak

AKTUALNO