hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Sanader neæe u TV emisiju sa Željkom Antunoviæ

13.09.2006.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader nema namjeru prihvatiti poziv zamjenice predsjednika SDP-a Željke Antunoviæ za javnim televizijskim suèeljavanjem u kojem bi ona pokazala papire o prodaji obiteljske kuæe u Virovitici, a on objasnio otkud mu vila. Glasnogovornik Vlade Ratko Maèek izjavio je da je u imovini premijera sve transparentno i dostupno kroz njegovu imovinsku karticu koja je dostupna cijeloj javnosti, pa tako i Željki Antunoviæ.
Antunoviæ je izjavila da je premijera pozvala na javno suèeljavanje zato što ga smatra odgovornim i idejnim zaèetnikom kampanje prljavih laži koje je gradonaèelnik Virovitice Zvonko Kožnjak uputio na njen raèun, raèun njene obitelji i roditelja. Pojasnila je da je Sanadera pozvala da objasni ne samo što je stekao, nego i kako je stekao, a ona je spremna objasniti što sve ima i kako je to stekla. Ponovila je da æe Kožnjaka zbog svega izreèenoga tužiti sudu.
Kožnjak je Antunoviæ prošloga tjedna optužio da je prodala obiteljsku kuæu trgovaèkom lancu Lidl za 270.000 eura, a što je prema njemu znatno iznad realne cijene, pri èemu je iskoristila svoj položaj potpredsjednice Vlade.

Povratak

AKTUALNO