hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

EPH je osnovao novinsku agenciju

20.10.2006.

Najveæi novinski izdavaè u Hrvatskoj, Europapress holding, pokrenuo je novi veliki medijski projekt - prvu hrvatsku nedržavnu nacionalnu novinsku agenciju.

Odlukom Uprave njezinim je direktorom postao Zdravko Milinoviæ, dosadašnji zamjenik glavnog urednika i direktor Jutarnjeg lista.

Tomislav Wruss dobio je novi èetverogodišnji mandat glavnog urednika Jutarnjeg lista, najveæeg izdavaèkog projekta EPH. Novi direktor Jutarnjeg lista je menadžer EPH Jadran Kapor, koji je tijekom svoje karijere bio glavni urednik i direktor Dubrovaèkog vjesnika, šef dopisništva Jutarnjeg lista u Dubrovniku, a posljednje je tri godine proveo u Podgorici kao direktor novinsko-izdavaèke tvrtke Daily Press u suvlasništvu njemaèkog medijskog koncerna WAZ.

Novinska agencija EPH u startu æe imati resurse koji æe joj osigurati najkvalitetnije izvještavanje o dogaðanjima u Hrvatskoj i regiji za domaæe i strane korisnike.  Iza Novinske agencije EPH stoje èetiri dnevna lista: Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Sportske novosti i Metro Express, s više od tri stotine novinara koji stalno izvještavaju iz 64 grada u Hrvatskoj. Novinska agencija izaæi æe na tržište 2007. godine, a veæ do kraja ove godine na tržištu æe se pojaviti EPH-ova fotoagencija Cropix, za koju radi više od stotinu fotoreportera.

Povratak

AKTUALNO