hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Maksimirski lov na vještice

13.01.2007.

No, umjesto trenera Branka Ivankoviæa i njegovog »pokera« asistenata, Rajka Magiæa, Borisa Kuble, Marija Joziæa i Miljenka Raka, na press konferenciju su istrèali èlan Uprave za komunikacije Siniša Jagodiæ, novi glasnogovornik Neven Cvijanoviæ i voditelj nabave Dražen Milièeviæ koji je ovom prilikom bio sveden na ulogu operatera daljinskog upravljaèa DVD playera. Prije nego što se itko snašao, Nowotny se ukazao na velikoj »plazmi«, prigodno smještenoj nasred Plavog salona.
Brzim i nadasve vještim pokretom palca desne ruke Milièeviæ je zaustavio DVD player baš u trenutku kad je Cvijanoviæ poèeo objašnjavati da æe zbog sporazumnog raskida ugovora Nowotny inkasirati samo ono što mu pripada za pola sezone. Buduæi da je imao godišnju gažu od 700 tisuæa eura, jasno je da æe Nijemac iz Zagreba otiæi s 350 tisuæa novih konvertibilnih prijatelja na raèunu.
- Na žalost nekih od vas, Jens se neæe žaliti ni Ustavnom sudu, ni Carli del Ponte, ni Strasbourgu, ni FIFA-i, ni UEFA-i... Nakon njegovog odlaska naš se bankovni raèun poveæao - obratio se novinarima Cvijanoviæ, ciljajuæi na medijske najave Nowotnyjeve sudske tužbe protiv »Dinama«.
Uz oèiglednu aluziju da su neki dnevni listovi izmišljali telefonske razgovore s Nowotnyjem nakon službene objave da je stavljen na transfer listu, glasnogovornik je pozornicu prepustio èlanu Uprave za komunikacije.
- Bit æu toliko slobodan i prekinuti ovu press konferenciju zbog nekorektnih i neobjektivnih izvještaja o »Dinamu« u posljednjih nekoliko dana. Stvari se prikazuju onakvima kakve nisu, a mi smo prepoznali ljude koji to rade. Ovaj klub više neæe prelaziti preko laži - nadovezao se Jagodiæ i revoltirano napustio Plavi salon skupa s Cvijanoviæem.
Prema tumaèenju društva iz Maksimirske 128, s Jensom Nowotnyjem postignut je sporazumni raskid ugovora težak 350 tisuæa eura. S druge strane, mediji su kroz ovaj tjedan tvrdili da æe se prekid trogodišnje gaže od 2,1 milijun eura raèunati u sedmeroznamenkastim ciframa.
Prava je šteta što se »modri« borci za istinu nisu sjetili pokazati papirnati trag »prijateljskog rastanka«, kad su veæ usmenim putem objavili sve bitne podatke. Ovako, naime, njihov izljev pravednièkog gnjeva izgleda poput lova na vještice.

D. PETROVIÆ

Povratak

AKTUALNO