hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Javna pljuska Hrvatskoj

28.03.2007.

Ormar i puknuti zub"Dr.

Bez obzira na to kako je doživio svoju ulogu u biranju novog ravnatelja u oèima Kolareviæeve, Bljajiæ kao potpredsjednik istog tijela, kao lijeènik (èak ginekolog!), kao graðanin, ni u kom sluèaju nije smio posezati za silom u pokušaju verbalnog raskusurivanja s njom, bacajuæi je u ormar i upuštajuæi se u ultimate fight.
I to usred kampanje o nula toleranciji prema nasilju nad ženama, u središtu najveæeg nacionalnog masovnog medija - Hrvatskoj televiziji! Falilo je samo da ta makljaža ide uživo.
Bljajiæ si je pokušao hitno pomoæi tako da meè proglasi neriješenim, parirajuæi svojim masnicama i napuknutim zubom, ali uèinio je nedopustivo.
Ljubo Èuèiæ je, ne tako davno, pribijen na križ zbog optužbi da je tukao svoju suprugu, što praktièki nitko nije vidio, a Bljajiæ je to uèinio pred predsjednikom Vijeæa Zdenkom Ljevakom, tajnicom Vijeæa Jadrankom Šaško i Nadom Gaèešiæ-Livakoviæ. Èuèiæ je izgubio suprugu, djecu, posao i prijeti mu zatvor. Bljajiæ se brani tako da u ovom boks-meèu pobjedu na bodove pripisuje Jadranki Kolareviæ.
To bi bilo galantno da je poput amerièkog komièara Andyja Kaufmana bio u pravom ringu, ali Kaufman se samo hrvao sa ženama, a ne mlatio.

 

Zaslužio suspenziju

Dok Bljajiæ opisuje Kolareviæevu malne kao donedavnu sparing partnericu Mika Tysona, neki neodgovorno nastoje cijeli ovaj brutalan sluèaj "severinizirati" u benigni vic o "mojoj štikli".
Za takvo svoje ponašanje Bljajiæ zaslužuje trenutaènu seriju suspenzija: od èlanstva u Vijeæu HRT-a do suspenzije na radnome mjestu. Jer, kako æe nakon ovakve provale buke i bijesa moæi uvjeriti buduæe pacijentice da bez straha od batina pred njim slobodno izražavaju svoja uvjerenja?
Zasad ga od èlanova Vijeæa indirektno brani samo njegova kuloarska i kafiæka prijateljica, gongica Suzana Jašiæ tezom da ni ona nije glasovala za Vanju Sutliæa buduæi bi to bilo koncediranje politici, zaboravljajuæi da su za ovo isto Vijeæe HRT-a bili predloženi struèno mnogo kompetentniji ljudi od Danka Bljajiæa, ali ih je tada eliminirala upravo politika - saborski pakt izmeðu SDP-a i HDZ-a. Kako bi možda danas rekao Ernest Hemingway: Kome uho zvoni?

Danko PLEVNIK

Povratak

AKTUALNO