hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Latin i Hloverka ogriješili se o Novinarski kodeks HTV-a

30.10.2007.

ZAGREB - Etièko povjerenstvo HTV-a odluèilo je da su se Hloverka Novak-Srziæ i Denis Latin ogriješili o Novinarski kodeks HRT-a. HTV-ov urednièki dvojac prijavili su Katja Kušec, Nikola Kristiæ i Stipe Alfier zbog objeda, kleveta i neistina na njihov raèun, što su ih Latin i Hloverka iznijeli u vezi sa svojim neslaganjem nedavnim izborom Nikole Kristiæa za predsjednika Aktiva novinara HTV-a za Hrvatsko novinarsko društvo.

""Što da kažem? Stvarno nemam komentara - rekla je glavna urednica Informativnog programa HTV-a
Prema ocjeni Etièkog vijeæa, Latin - kojeg su prijavili Katja Kušec, Nikola Kristiæ i Stipe Alfier, zbog izjave da po svaku cijenu želi sprijeèiti tridesetoricu spletkaroša da na HTV-u postave dvostruku zapovijednu liniju - teže se ogriješio o Kodeks. Hloverka, koja je izjavila da je izbor Nikole Kristiæa izveden krajnje konspirativno, o Kodeks se ogriješila lakše.

- Što da kažem? Stvarno nemam komentara - rekla je glavna urednica Informativnog programa HTV-a koja je od novinara doznala da je griješila.

""Zbog straha od otkaza, ja ne želim više ni zucnuti - ironièno je izjavio Latin
- Buduæi da u odluci Etièkog vijeæa piše da oni koji istupaju u javnost sa svojim mišljenjem riskiraju posao, u strahu od otkaza, ja ne želim više ni zucnuti - ironièno je rekao Latin, dodavši da ubuduæe sigurno neæe sudjelovati u radu Aktiva novinara HND-a i upozoravati na propuste.

Kazne za Latinove i Hloverkine greške odredit æe, po propisima, ravnatelj HRT-a Vanja Sutliæ, a premda se juèer sastao i s Hloverkom i s Latinom, oni, kako doznajemo, zasad nisu kažnjeni.    



Povratak

AKTUALNO