hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

HRT: Ivana Šikiæ nema urednièke ovlasti

07.12.2007.

Reagirajuæi na, kako kažu, neke pogrešne interpretacije u medijima oko radnog mjesta Ivane Šikiæ iz kojih su èak izvedene i konstrukcije o objektivnosti HTV-ova informativnog programa i odgovornosti kod imenovanja ljudi na urednièke pozicije, na HRT-u tvrde da Ivana Šikiæ radi na desku Informativnog programa HTV-a, te da to nije rad s posebnim ovlastima niti rad koji podliježe ikakvoj proceduri imenovanja. Kažu da unutar postojeæeg radnog mjesta nadležni urednik dodjeljuje radne zadatke.

Dolaskom novog programskog i poslovnog vodstva gospoði Šikiæ nisu mijenjani niti ugovor o radu, niti radno mjesto, niti koeficijent, stoji u priopæenju HRT-a.

Predstavnici ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) pri HTV-u juèer su, pak, ustvrdili da privatni život Ivane Šikiæ, nevjenèane supruge ubijenog trgovca drogom Davora Zeèeviæa, nije njezina privatna stvar od trenutka kada preuzme odgovorne urednièke poslove na najmoænijem mediju u državi i to u emisijama koje formiraju javno mnijenje. Èlanovi Odbora smatraju da zbog objektivnosti i pritiska okružja u kojemu se kreæe, Ivana Šikiæ nije smjela obnašati dužnost dnevne urednice na desku Informativnog programa HTV-a.

Urednik deska HTV-a Siniša Kovaèiæ sinoæ je te izjave HND-ova ogranka ocijenio netoènima, rekavši da je Ivana Šikiæ obnašala dužnost dnevnog urednika planera te ni na koji naèin nije mogla utjecati na kreiranje bilo koje emisije Informativnog programa HTV-a.

(Hina)


Povratak

AKTUALNO