hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

‘Latinu plaća smanjena sa 35 na 23 tisuće kuna’

18.02.2009.

Raspravu je ipak održao Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina gdje se glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić obrušila na predsjednika HND-a Zdenka Duku.

– To su gluposti – dobacivala je Novak Srzić, pritom se hvatajući za glavu, slušajući Dukino izlaganje o stanju na HRT-u. No Duka se nije dao smesti ističući da su uvodne teme u Dnevniku bablja ljeta, jake zime, razbojstva kakva su se i prije događala te ostale periferne teme. HRT bilježi odlazak niza jakih imena, poput Družijanića, N. Brlek, Bage, smjene S. Mikelušević...

U Dnevniku priloge ne rade prominentni, nego mlađi novinari, a s tom se izlikom lažno stvaraju “neradnici”. Tu je pritisak na Latinicu, a Latinu je smanjena plaća za trećinu – nabrajao je Duka. No Hloverka Novak-Srzić uzvratila mu je kako je njegov istup paušalan, pun netočnosti te da se trebao bolje pripremiti. – Otišla sam i ja svojedobno s HRT-a pa se nije sastao saborski odbor. Taj proces odlazaka je nezaustavljiv, a Bago je sam otišao. Što se tiče Latina, plaća mu je smanjena sa 35 na 23 tisuće kuna, a protiv HRT-a je zbog Latinice podignuto 16 tužbi težine četiri milijuna kuna – zaključila je.

Povratak

AKTUALNO