hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Duspara: Tužit ćemo RTL zbog laži o nama

27.02.2009.

SLAVONSKI BROD - Na vijest da je u Slavonskom Brodu ponovno došlo do zagađenja vode za piće zbog pucanja cijevi u jednoj od kotlovnica Brod-plina d.o.o., koju je u srijedu navečer u središnjoj informativnoj emisiji objavio RTL, danas su reagirali slavonskobrodski gradonačelnik dr. Mirko Duspara i prvi čovjek Brod-plina d.o.o., direktor Dalibor Pudić.

- Vijest je totalna laž i RTL-u nije prvi put da iz ovoga grada odašilje neistinite informacije.

Zagađenje zraka

Problem sa zagađenjem vode u nekoliko zgrada naselja Slavonija I i II, gradskoj Gimnaziji i Cesarčevoj ulici bio je u rujnu prošle godine i, na sreću, u samo dva mjeseca uspjeli smo ga riješiti. Danas je ovaj grad suočen s drugim problemom, možda većim jer ga ne može sam riješiti, a to je prekogranično zagađenje zraka od susjedne bosanskobrodske Rafinerije nafte o čemu smo informirali Ministarstvo zaštite okoliša, a ne pitka voda. Zbog ovakvih neistinitih informacija Grad će najvjerojatnije podnijeti tužbu protiv RTL-a - rekao je danas dr. Mirko Duspara.

Nema puknuća cijevi

 - U srijedu ni posljednjih nekoliko dana nije bilo puknuća cijevi, a kamoli da je poslano priopćenje iz naše tvrtke, na što se poziva RTL.

‘Voda je potpuno ispravna i za piće i za kupanje’

- Možemo poručiti građanima naselja u kojima je bila havarija da imaju potpuno zdravstveno ispravnu vodu za piće i kupanje - rekao je Dalibor Pudić, direktor Brod-plina, tvrtke koja će također podnijeti tužbu protiv RTL-a zbog nanesene štete. Glasnogovornik gradske uprave Marinko Krpan izvijestio je novinare da će o RTL-ovu prilogu, kao i nekim prethodnim iz Slavonskog Broda biti upoznato i Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Povratak

AKTUALNO