hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Bebić novinarima uputio ispriku i - novu packu

03.03.2009.

Na novinarski upit namjerava li se, kao što je to učinio potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, ispričati novinarima zbog toga što su saborske službe pripremile netočne podatke o plaćama hrvatskih i europskih parlamentaraca, a prema kojima su prikazane hrvatske plaće manje za nekoliko tisuća kuna od stvarnih, Bebić je rekao kako dijeli Šeksovo mišljenje.

Upitan ne misli li da je Sabor zbog iznošenja netočnih podataka pokazao nevjerodostojnost, odgovorio je kako u ovoj dinamici života ima i propusta za što se ispričava, međutim, da i dalje stoji njegova teza koju nitko nije opovrgnuo da je opći dojam relacija da Hrvatski sabor ne odstupa u bilo čemu od drugih parlamenata u Europi.

Bebić je i ovaj put novinarima očitao bukvicu učeći ih kako trebaju pisati te zamjerajući da su njegovu izjavu “o tri minute za tri rečenice teksta” izvukli iz konteksta te je tako falsificirali.

- Neka cvjeta sto cvjetova, sto mišljenja, ali dopustite da se ta mišljenja izraze i valjano prenesu – veli Bebić i zaključuje kako to nije njegov napad na medije nego “samo komunikacija”.

Najavio je da bi Sabor na idućoj sjednici trebao raspravljati o uštedama u radu, napominjući da se o racionalizaciji govorilo i na sastanku čelnika europskih parlamenata u Parizu. Bebić i dalje stoji iza inicijative da se zastupnici trebaju odreći 6-postotnog povećanja plaća. Iduću sjednicu parlamenta sazvao je za 11. ožujka. Sjednica će trajati četiri tjedna, a na njoj bi trebalo donijeti rebalans državnog proračuna, kao i prijedlog ratifikacije protokola o pristupanju NATO-u.

A. B. Krile

Povratak

AKTUALNO