hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ivica Đikić glavni urednik Novog lista

28.04.2009.

RIJEKA – Odlukom Uprave Novog lista jučer je za novog glavnog urednika Novog lista imenovan Ivica Đikić, dugogodišnji urednik u nekadašnjem Feral Tribuneu, koji je od ljeta prošle godine zaposlen u Novom listu.
    Đikić je imenovan na mandat od jedne godine s mogućnošću produženja ugovora ovisno o rezultatima, nakon što je dosadašnjem glavnom uredniku Goranu Kukiću istekao četverogodišnji mandat. Ivica Đikić na dužnost formalno stupa sutra, 29. travnja, a Goranu Kukiću ponuđeno je mjesto savjetnika Uprave za medije.
    Kako je izjavila direktorica Novog lista Nataša Mijačika, Ivica Đikić dobio je podršku nakladnika kao mlada i hrabra osoba koja je prihvatila izazov da se suoči sa svim teškoćama koje može susresti vodeći redakciju Novoga lista na medijskoj sceni Hrvatske.
    – U igri je bilo više kandidata, a Đikić je pokazao najviše hrabrosti u želji da vodi redakciju. Nakladnik smatra da se šansa mora dati jednoj novoj i mladoj koncepciji, da Novom listu treba nova krv i da to jedan mlad čovjek poput Ivice Đikića može i učiniti – kazala je u izjavi Mijačika. Ona ističe da je nakladnik dao punu podršku novom glavnom uredniku iako se većina članova uredništva izjasnila drugačije, nakon što je Uprava zatražila mišljenje redakcije. »Nije bilo bezuvjetne potpore uredništva, ali to je donekle i razumljivo u ovakvim situacijama. Ljudi se uvijek pomalo pribojavaju promjena, pa tako postoji i određena skepsa u ovom slučaju, no novi urednik
Radna biografija
   
    Ivica Đikić rođen je 1977. godine u Tomislavgradu u BiH, gdje je počeo raditi kao novinar, ratni dopisnik Hine i Slobodne Dalmacije, a od kraja 1996. godine do gašenja lista prošle godine radio je u tjedniku Feral Tribune, najprije kao novinar, a od 2001. godine i kao zamjenik glavne urednice. U Novom listu je zaposlen od prošle godine.
    Objavio je dvije prozne knjige »Cirkus Columbia« i »Ništa sljezove boje«, a autor je i političke biografije Stjepana Mesića pod naslovom »Domovinski obrat«.
ima punu potporu nakladnika«, kaže direktorica Novog lista.
    Novi glavni urednik Ivica Đikić nada se da će taj apriorni negativni stav dijela uredništva vrlo brzo promijeniti na temelju svog rada i ponašanja kao šefa redakcije. »Neću biti urednik diskontinuiteta, ali Novi list će sigurno izgledati drugačije nego dosad – dinamičnije i modernije. Pokušat će se obraćati većem broju čitatelja, zadržavajući u potpunosti regionalno i riječko utemeljenje, i odražavajući duh grada u kojem izlazi«, kaže Ivica Đikić.
    Dosadašnji glavni urednik Goran Kukić ističe da se nije kandidirao za novi mandat. »Na kraju četverogodišnjeg mandata, i nakon što sam 12 godina proveo na mjestu glavnog urednika Novog lista u raznim razdobljima, na što sam beskrajno ponosan, zahvaljujem se svojim kolegama i suradnicima, svim zaposlenima u Novom listu koji su me sve te godine podržavali, ali i čitateljima bez kojih Novoga lista ne bi niti bilo«, rekao je Goran Kukić.

T. T.

Prilagođeno za ispis


KOMENTIRAJ ČLANAK POŠALJI LINK ISPIS

Povratak

AKTUALNO