hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vozač na reliju u Sloveniji sletio sa staze i usmrtio novinarku

29.06.2009.

Natjecatelj reli krosa u slovenskom mjestu Logatec sletio je sa staze, a njegovo se vozilo zaletjelo u novinarku koja je od siline udarca na mjestu preminula. 43-godišnja novinarka stajala je u neposrednoj blizini staze, na mjestu predviđenom za novinare, i fotografirala događaj, javljaju slovenski mediji.

Nesreća se dogodila u subotu navečer za vrijeme druge ovogodišnje utrke državnog prvenstva u paralelnom reli krosu. Policija i dalje provjerava okolnosti nesreće o kojima će izvijestiti tužiteljstvo.

Organizatori utrke ističu da je svaki posjetitelj relija bio informiran o potencijalnim opasnostima koje vrebaju ako se stoji uz stazu. Dodaju i da svaki novinar sam izabire prostor na kojem će stajati.

- Svi snimatelji i fotografi imaju akreditacije i sami izabiru mjesto odakle će fotografirati. U želji da snime što bolju fotografiju često stoje na nesigurnim mjestima što, nažalost, ponekad plate i životom. Apeliramo još jednom na sve novinare da poštuju upute redara, ističu organizatori relija.

(A.Be.)

Povratak

AKTUALNO