hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Potpredsjednik HND-a L. Brailo: Napadi na Index podsjećaju me na gušenja Ferala

29.09.2009.

index.hr

"Ono što se danas događa Indexu podsjeća me na one godine kada se na sve načine pokušao gasiti Feral i kada su trpljeni napadi sa svih strana. Ne želim biti zloguki prorok, ali moram reći da je Index trenutno najbrži medij i najposjećeniji internet medij u Hrvatskoj i usudio bih se reći da je Index "Feral u internet svijetu" pa me na koncu i ne čudi da je upravo Index meta napada", rekao je dopredsjednik Hrvatskog novinarskog društva Luko Brailo komentirajući napade na Index koji traju već gotovo tjedan dana.

Brailo je dodao da ga čudi kako je izostala reakcija ostalih medija u Hrvatskoj. Naime, kako kaže napad na Index nije problem samog Indexa već i problem svih novinara jer je nesumnjivo riječ o napadu na slobodu medija.

Medijski prostor, kaže Brailo, trenutno je "zagušen" informacijama o Gotovčevima kao i o "Dikolores" a izostala je ovako bitna informacija kao što je napad na jedan medij.  

"Policija u svakom slučaju mora ovaj problem što prije riješiti. Ukoliko MUP ne može sam riješiti problem onda neka se obrate Interpolu ili nekome tko to može riješiti. Ovdje je nesumnjivo riječ o napadu na medij i slobodu izražavanja što se ne trpi ni u jednoj državi", kazao je Brailo dodajući kako iskustvo pokazuje da napadi ovakve vrste na medije nikako nisu slučajni te da je potrebno što prije naći krivce.

Index.hr, 29. 9. 2009.

Povratak

AKTUALNO