hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Treba nas brinuti to što je Josipović pustio Pilsela da ode

11.03.2010.

Dragu Pilsela istjerali su iz Predsjedničkog ureda, ali on nije imao razloga za uzmak. Najprije, tko ga je istjerao: dijelom su to bili kolumnisti koje spominje, dijelom se radilo o javnoj hajci protiv njega, vođenoj u nekim važnim i relevantnim medijima, uključujući i Informativni program državne televizije, a dijelom ga je istjerala neadekvatna, smislom i sadržajem kriva reakcija strukovnoga udruženja.

Nije napravio prekršaj

Zašto je trebao ostati: zato što je kao analitičar, koji nije bio ni savjetnik, ni bilo kakva druga politička figura, imao prava na kolumnu, pogotovu što u njoj nije pisao ništa što bi se na bilo kakav način ticalo, da tako kažemo, sektora analitike. On time nije prekršio ama baš nijedan profesionalni uzus. Činjenica da ga je Ivo Josipović pustio da ode zabrinjavajuća je.

Na kraju, da bi priroda hajke na Pilsela bila sasvim jasna, evo suprotnoga primjera: kada je u Ninu Hebrang Luburića slavio kao borca za Hrvatsku, nikome nije na um palo da postavlja pitanje je li to u skladu s njegovim stranačkim i saborskim dužnostima i položajima.

Pravo da piše što misli

Ili je tada Hebrang o Luburiću izražavao i mišljenje svoje stranke i Sabora, ili je sada prekršeno Pilselovo pravo da, mimo radnoga vremena, piše ono što misli.

Povratak

AKTUALNO