hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Tjelohranitelj Jadranke Kosor brutalno napao našu novinarku

20.03.2010.

SPLIT – Nevjerojatan i brutalan incident dogodio se jučer tijekom posjeta premijerke Jadranke Kosor splitskom brodogradilištu. Jedan od njenih tjelohranitelja napao je našu novinarku Sanju Vukčević i oborio je na tlo klasičnim »čišćenjem« i potom produžio svojim poslom. I premijerka je osjetila nekakvu gungulu iza leđa, okrenula se i ugledavši ženu na tlu – nastavila i ona svojim poslom.
    – Svi novinari prošli su rigoroznu kontrolu, osobnu i opreme. U tom trenutku pokušavala sam zaobići pripadnika osiguranja te fotoaparatom snimiti trenutak kada se premijerka Kosor rukuje sa škveranima, kazala nam je kolegica Sanja Vukčević, koja je, iako šokirana nastavila automatizmom raditi svoj posao.
   
    U svakom slučaju, ustati joj je pomogao netko od kolega iz medija, a od jednog pripadnika osiguranja, vjerojatno šefa, dobila je samo kratko i preko volje, "da li ste dobro", niti "i" od osprike.

   – Jasno mi je da zaštitari premijerke Kosor moraju biti oprezni, ali ovakvo ponašanje prema novinarima koji također obavljaju svoj posao je nedopustivo, dodala je kolegica Vukčević. U petak su pripadnici osiguranja bili revnosniji nego inače jer su i ostale novinare gurali, uklanjali s puta bez nekog posebnog razloga.
   
    Premijerka pak nije imala puno vremena za medije niti je imala namjeru odgovarati na pitanja koje mnogima život znače već je radije svoje vrijeme potrošila na srdačan protokolarani razgovor s osobljem hotela Park gdje se našla s Blankom Vlašić. Zaključiti preostaje jedino – sramota!

Mario Matana

Borovec: Policija će detaljno obraditi slučaj
   
    Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je za naš list da je policija izrazito ozbiljno pristupila incidentu i da će »objektivno sagledati sve okolnosti«.
    – Čim smo dobili informaciju o slučaju, ravnatelj policije Oliver Grbić naložio je detaljnu obradu. Zasad je teško procijeniti što se zapravo dogodilo, jedni tvrde da je do kontakta došlo slučajno, dok novinarka navodi da je odgurnuta. Pribavit ćemo sve snimke događaja, razgovarati s pripadnicima osiguranja, sudionicima i samom novinarkom, rekao je Borovec.
    Ukoliko se utvrdi da je premijerkino osiguranje prekoračilo ovlasti pokrenut će se stegovni postupak u kojemu je moguće nekoliko sankcija, od opomene i novčane kazne, do bezuvjetnog prekida radnog odnosa. Borovec nije znao kazati kad će o incidentu odlučivati Stegovni sud, no napomenuo je da će se s našom novinarkom razgovor obaviti narednih dana.

B. Z.

Povratak

AKTUALNO