hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Iz poštovanja prema čitateljima

20.09.2010.

Nema nikakve dvojbe da su profesionalnost i vjerodostojnost danas jedini put do čitatelja. a u vremenu brzih medija, interneta, blogova, Twittera i Facebooka, jedino takvim pristupom dnevne novine mogu imati svoje zapaženo mjesto.

Pred vama je, poštovani čitatelji, Vjesnik, potpuno drukčiji od onoga na što ste dosad navikli! List je od danas potpuno promijenio izgled, ali i sadržajno doživio velike promjene. Razlog je jednostavan. Hrvatskoj trebaju, duboko smo uvjereni, ozbiljne i vjerodostojne novine lišene »žutila« koje je preplavilo medijski prostor. No, da ne bi bilo zabune, raditi dobar tabloid jednako je zahtjevan i izazovan posao. Ipak, problem hrvatskog novinarstva u posljednje vrijeme nije odabir forme, nego nepoštivanje temeljnih načela profesije. Iz hrvatskih medija često izvire površnost i lijenost. Sve ono što Vjesnik ne želi, niti će biti.
Oni koji se odluče kupiti Vjesnik, imaju pravo na kvalitetnu i točnu informaciju. Nema nikakve dvojbe da su profesionalnost i vjerodostojnost danas jedini put do čitatelja, a u vremenu brzih medija, interneta, blogova, Twittera i Facebooka, jedino takvim pristupom dnevne novine mogu imati svoje zapaženo mjesto. To, napokon, rade sve ugledne svjetske novine. Vjesnik će kroz kvalitetne i provjerene tekstove, zanimljive reportaže i ekskluzivne priče biti novine koje će prepoznavati i objašnjavati trendove u društvu. Upravo zbog svega navedenog upustili smo se u ovu avanturu da bismo u dobivenoj prilici, možda najboljoj dosad, napravili kvalitetan proizvod, prije svega iz poštovanja prema našim čitateljima. Ta prilika jedino ne ide na ruku dušebrižnicima koji su prije nepuna tri mjeseca Vjesnik htjeli »pokopati«, poželjevši mu javno »laku noć« i poručujući da mi u Vjesniku ne znamo raditi novine.

Povratak

AKTUALNO