hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Žestoke reakcije HHO-a i MORH-a zbog naslovnice Novosti

05.10.2010.

net.hr

HHO u prosvjednom pismu podsjeća kako je to usklik hrvatskog vojnika kod Šibenika 21. rujna 1991. prilikom obaranja dvaju jugoslavenskih MIG-ova. Ističe da su Novosti, 'dok je većina hrvatskih građana bila šokirana padom dvaju MIG-ova nad Slunjom, to zabilježile na krajnje dubiozan način'.

Navodeći kako tjednik Novosti izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, HHO ističe da je toj nevladinoj udruzi na čelu potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Nakon HHO-a, oglasilo se i Ministarstvo obrane koje 'sa žaljenjem konstatira kako se zrakoplovi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u najnovijem broju časopisa "Novosti" stavljaju u isti kontekst kao i neprijateljski zrakoplovi koji su agresorski djelovali diljem Hrvatske u Domovinskom ratu.

'Ako ima svetinja, nema slobode'

Za komentar smo se obratili glavnom uredniku Novosti Radi Dragojeviću, inače dobitniku HHO-ove nagrade za doprinos zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja 2003. godine.

"Da, mi smo se zezali i dalje ćemo tako nastaviti... Da smo se zezali i dirnuli u svetinju Domovinskog rata, jesmo. I neka - ako ima svetinja, nema slobode", kazao je glavni urednik Novosti, dodavši i da se list financira i od poreza kojeg on kao građanin RH plaća.

Povratak

AKTUALNO