hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Glasnogovornik Vlade se treba ispričati novinarima

21.10.2011.

tportal.hr

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je glasnogovornika Vlade RH Mladena Pavića da se javno ispriča zbog psovke koju je jučer u Zagrebu, nakon skupa na kojem je sudjelovala i premijerka Jadranka Kosor, izgovorio pred novinarima.

Glasnogovornik Vlade Pavić je pred novinarkama i novinarima sočno opsovao, što se moglo vidjeti i u TV snimci, nezadovoljan nakanom da zaustave premijerku Jadranku Kosor i postave joj pitanja. Pavić je, naime, poručio novinarima: 'Pa pi.. mu materina, može li žena izaći van?!'

Incident se dogodio trenutak prije nego što je predsjednica Vlade krenula prema izlazu hotela u kojemu je, da nevolja bude veća, bila na predstavljanju Nacionalne politike za ravnopravnost spolova.

HND je pozvao stoga glasnogovornika Mladena Pavića da se javno ispriča zbog svog ponašanja, potpuno neprimjerenog javnim dužnosnicima.

'Možemo razumjeti i umor i nervozu pred izbore, ali g. Paviću mora biti jasno da kao dužnosnik ni u takvim okolnostima nema pravo na istupe koji su neprihvatljiv obrazac ponašanja u javnoj komunikaciji', istaknuo je priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Šef HND-a pozvao je i premijerku Kosor da, u još ovo malo vremena koliko je ostalo do izbora, pokuša korigirati ponašanje svoga glasnogovornika.

Ne povodite se primjerom Mladena Pavića

HND poziva sve dužnosnike, ali i sve ostale političare i javne osobe, da se ne povode za istupom glasnogovornika Vlade Pavića te da se prema novinarkama, novinarima i drugim medijskim radnicima odnose s dužnim poštovanjem.

Povratak

AKTUALNO