hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Linić radnicima Vjesnika: Dozvolili ste da vam se uzme ime, da vam uzmu imovinu, da vam uzmu sve

27.04.2012.

NOVINARI Vjesnika na Markovom trgu tražili su da se omogući nastavak rada njihovog lista. Tvrde da su sve vlasti krojile sudbinu Vjesnika zbog čega su ostali bez ičega. "Možemo postati samoodrživi i možemo postati javno glasilo što smo do sada bili svih ovih 20 godina, ali javno glasilo koje je u službi javnosti, a ne u službi samo politike na vlasti", rekla je predstavnica radnika Ranka Radovinović.

Čačića pitali što je s kupcem kojeg je Vlada navodno pronašla, on odgovorio: Vi niste bili svi zadovoljni, tražili ste više od toga i to ne malo više, puno ste više tražili

Članove Vlade su, prije održane sjednice, na Markovom trgu čekali predstavnici radnika Vjesnika koji su prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića pitali što je s kupcem za kojeg je Čačić, navodno, rekao da ga je Vlada pronašla. "Mi ga nismo pronašli, kupac se sam javio i rekli smo da postoji kupac koji se javio i da ćemo mi, na vaš zahtjev kao sindikata, raspisati javni natječaj da ne bi bilo nikakvih dvojbi da mi imamo bilo kakve želje o kupcima na bilo kakav način. Mi smo to učinili, u natječaj smo stavili sve uvjete o kojima smo razgovarali i o kojima smo se dogovorili i koje je i taj kupac u pismu namjere prihvatio. Smatrali smo da bi ozbiljni kupac prihvatio ono što je i sam ponudio. Dali smo to kao donju granicu. Vi niste bili svi zadovoljni, tražili ste više od toga i to ne malo više, puno ste više tražili", rekao je Čačić na što su mu radnici odgovorili da to nije točno.

"Nemojmo ljudi raspravljati, ja kad govorim - govorim uvijek istinu. Ili ne govorim uopće. Sindikat je tražio 60 mjeseci sigurnost zapošljavanja", rekao je Čačić koji je opet bio prekinut. "Godinu dana", rekli su predstavnici radnika. "Godinu dana, što god da je. Mi smo stavili one uvjete koje smo minimalno dogovorili, međutim ni te uvjete nije ispunio pri čemu je jedan jedini ključni uvjet, a to je garancija banke. Sve ovo drugo je, bez uvrede, prazna priča. Meni je žao što on to nije ispunio bez obzira što se o tom kupcu mislilo, što bile njegove reference. Ako kupac želi preuzeti tvrtku, ako želi zadržati ljude, ako je spreman platiti obveze. Mačka bila crna, zelena ili žuta ako lovi miševe bila je dobrodošla. Međutim, pokazalo se da se radi o puno priče, a malo realnosti", zaključio je Čačić.

Linić: Ovo vas ne može hraniti, a sve ostalo ste izgubili

Njegov kolega iz Vlade, ministar financija Slavko Linić također je raspravljao s radnicima Vjesnika. "Dozvolili ste da vam se uzme ime, da vam uzmu imovinu, da vam uzmu štampariju", rekao je Linić kojeg su radnici prekinuli rekavši kako se njih nije pitalo. "Ova edicija sama sebe ne može financirati. Prema tome, kada se sjetim 2000. do 2003. znate tko vam je pokrivao dobitke, a dozvolili ste da vam se sve uzme. Prema tome, ovo vas ne može hraniti, a sve ostalo ste izgubili", zaključno je Linić.

Piše: Media Servis

Povratak

AKTUALNO