hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

'Nikog ne zanima ravnatelj, žele ukidanje pretplate'

13.07.2012.

Novokmet je po struci ekonomist i ima 35 godina. 'Dijete je HTV-a i ideološki neopterećen', pojasnio je Branko Vukšić prijedlog. Na toj će funkciji biti šest mjeseci, gdje će zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Josipa Popovca.

Odbor za medije Domagoja Novokmeta formalno je na funkciju v.d. ravnatelja HRT-a predložio u srijedu. Za njega su glasovali svi članovi Odbora osim predstavnika HDZ-a koji su prije glasovanja napustili sjednicu.

Novokmet je izabran s 88 glasova za, 23 protiv, i šest suzdržanih.

No, kada je prijedlog stigao na red za glasovanje na plenarnoj sjednici Sabora, svi klubovi zastupnika zatražili su stanku radi dogovora o glasanju.

Za riječ se nakon pauze javio Jasen Mesić (HDZ) te se požalio da se nije pridržavalo zakonskih uvjeta. Misli da se želi postići potpuna kontrola politike nad HTV-om. I Ana Lovrin je istaknula kako Novokmet ne udovoljava propisanim uvjetima da bude v.d. ravnatelja. "On nema 10 godina iskustva u upravljanju poslovnim sustavima. Ako bi se čak i jedna emisija, a govorim o 'Dobro jutro Hrvatska', smatrala poslovnim sustavom, onda bi to tek bilo osam godina", kazala je Lovrin.

Lesar je pak rekao kako laburisti nemaju primjedbi na imenovanje Novokmeta, pogotovo s obzirom na to da su svi unutar kuće (HRT-a) složni da se njega imenuje za v.d.-a. No, Lesar je upozorio da građane zbog čestih i brojnih smjena i imenovanja na HRT-u više ništa od toga ne zanima. "Zanima ih samo ukidanje pretplate", zaključio je lesar.

Nakon što je Novokmet izabran za v.d.-a HRT-a, Sabor je raspušten te je zastupnicima počela dvomjesečna ljetna stanka.

Povratak

AKTUALNO