hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

U prometnoj nesreći poginuo novinar Dragutin Šantoši

17.09.2012.

virovitica.net

U  prometnoj nesreći koja se dogodila u okolici Voćina poginuo novinar i reporter Večernjeg lista - Dragutin Šantoši. Vrijedni i neumorni reporter, koji je uvijek bio spreman doći na mjeso događaja nebi li svojim čitateljima poslao pravovremenu informaciju, tragično je stradao upravo na radnom zadatku. Jedan od njegovih poslijednjih izvještaja objavljen danas u crnoj kronici Večernjeg lista dogodio se danas u ranim jutarnjim satima u 5.30 ... (Na ravnom dijelu ceste u selu Duga Međa nedaleko od Orahovice jutros oko 5.30 vozačica J. R. (55) osobnim automobilom Polo naletjela je na stražnji dio traktorske prikolice za prijevoz drva. Automobil je prednjim desnim dijelom udario u metalni dio prikolice i snažno je pogurao. Policijskim očevidom utvrđeno je da je drugi sudionik ove prometne nesreće D. A. (46), vozač traktora koji se u istom pravcu kretao s priključene dvije prikolice za prijevoz drva. Sretna je okolnost u nesreći što su se aktivirala oba zračna jastuka u Polu pa vozačica J. R. unatoč snažnom udaru nije teže ozlijeđena. Policija istražuje uzrok ove prometne nesreće.)...

Vijest da je danas nesretnim slučajem smrtno stradao kolega novinar i fotoreporter Dragutin Šantoši sve je Styrijine redakcije zavila u crno. Šok i nevjerica. Sudbina je i ovaj put bila cinična - poginuo je na zadatku, a pokraj njegova beživotnog tijela ležao je fotoaparat kojim je tijekom mnogogodišnjeg staža snimio brojne nezaboravne snimke.

Najveći dio profesionalnog vijeka bio je vezan uz Večernji list kao šef dopisništva u Virovitici. Za sve koji su ga poznavali bio je pojam "novinarčine" staroga kova - bio je predan poslu, uvijek na terenu, uvijek u potrazi za novom temom, a usto spreman pomoći mlađim kolegama. Jedan od najproduktivnijih novinara koje je Večernji list ikada imao.

Rođen je 7. travnja 1956. u Šenkovcu kod Slatine, a u Večernjem je listu bio od 1. siječnja 1987. godine. O njegovu ugledu među kolegama dovoljno govori to što je bio predsjednik ogranka Hrvatskog novinarskog društva Virovitičko-podravske županije.


 

Povratak

AKTUALNO