hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Tko je sabotirao 21. stoljeće?

20.12.2012.

danas.hr

Vodstvo novog dnevnog lista 21. stoljeće oglasilo se priopćenjem u kojem se navodi da je u četvrtak rano ujutro, upravo uoči tiskanja novog broja, u tiskari Vjesnik 'misteriozno nestalo struje'. Poručuju da ih nikakve sabotaže neće zaustaviti.

Navode da je "kvar" otklonjen dovoljno kasno, te da su njihove novine danas na kioske na području grada Zagreba došle u 9 sati. Sve ostale novine, kažu, dostavljene su na vrijeme.

Velika šteta za novinarstvo

"Ovo je kulminacija čitavog niza sitnih i manje sitnih podmetanja koja nas prate tijekom tržišnog uspinjanja. Naše dnevne novine pronašle su put do čitatelja i nikakve sabotaže neće nas zaustaviti", kazao je Marjan Jurleka, direktor tvrtke Miran dan, izdavača dnevnog lista 21. stoljeće.

Jurleka dodaje da je podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja za sabotažu.

"Velika je šteta za novinarstvo to što netko želi sabotirati jednu nacionalnu novinu, jedinu pokrenutu ove godine u Europi. Od nje u Hrvatskoj živi između 100 i 150 novinara i urednika", komentirao je za Danas.hr Borna Keserović, glavni urednik 21. stoljeća.

Kvar na dalekovodu Jarun

Tiskara se oglasila priopćenjem u kojem objašnjavaju zašto je noćas došlo do nestanka struje.

"Dana 19.12. u noćnim satima treće smjene došlo je do prekida napajanja električnom energijom poslovnog kompleksa Vjesnik. Prema obavijesti iz Elektre, koju smo danas nazvali, došlo je do kvara na 30 kV kabelu u naselju Jarun, odakle se električnom energijom napaja prsten kompleksa.

Na našu zamolbu da nam se pismeno očituju ili pošalju e-mail, obaviješteni smo da službeni odgovor možemo očekivati samo ukoliko zatražimo pismeno objašnjenje preko urudžbenog zapisnika", navodi se u priopćenju Tiskare Vjesnik kojeg potpisuje rukovoditelj Radne jedinice održavanje Ivo Gjeldum.

Iz HEP-a nam je stigla potvrda da je do kvara došlo na dalekovodu Jarun."U 2.35 sati došlo je do kvara na 30 kV dalekovodu u naselju Jarun. Djelatnici Elektre Zagreb kvar su sanirali u 2.41 sati. Dakle, područje je bez napajanja bilo šest minuta", navodi se u priopćenju HEP-a.

    Imenovani novi urednici
    Inače, dnevni list 21. stoljeće ovoga je tjedna promijenio uredničku garnituru. Glavnu urednicu Nadu Mirković zamijenio je Borna Keserović, donedavno glavni urednik tjednika Forum i dugogodišnji urednik u Večernjem listu. Funkciju izvršnog urednika napustio je Denis Kuljiš.

    U priopćenju se navodi da se novi smjer 21. stoljeća značajno odrazio i na tiraži.


Povratak

AKTUALNO