hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Radman nije želio reforme S. Mikleušević nego Rotimove

05.01.2013.

V. d. urednica informativnog programa Sanja Mikleušević-Pavić dala je ostavku jer nije imala potporu ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, v.d. glavnog urednika Deana Šoše i ravnateljice HTV-a Mirjane Rakić u organiziranju informativnog programa, a uz to joj je nametnut informativni program HRT 4, koji je trebala raditi s istim brojem ljudi, kamera, studija, montaže... Da je Radman nije želio podržati potvrđuje i situacija otprije tri tjedna, kada ju je kolega Goran Rotim tražio da dade ostavku jer je on, navodno, s Radmanom dogovorio da zauzme njezino mjesto. G. Rotim tvrdi da je ta informacija čista izmišljotina.

Nitko od sudionika situacije na HTV-u ne želi razgovarati, no neslužbeno doznajemo iz kruga ljudi bliskih Sanji Mikleušević-Pavić i Domagoju Novokmetu, koji ju je zamijenio, da je ona Radmana upozoravala da kapaciteti koje HTV ima (prvenstveno tehnika) nisu dovoljni za proizvodnju kvalitetnog programa te da ona na dnevnoj bazi mora rješavati probleme novinara – imaju li kasete, gdje će monirati i slične stvari koje bi trebale biti uhodane. Zbog toga je došlo i do zategnutih odnosa između nje i Novokmeta iako su vodeće pozicije zauzeli kao istomišljenici.

On je kao koordinator HTV-a 4 inzistirao na tom programu i drži da se može producirati. Dio novinara informative potvrđuje nam da su od početka emitiranja HTV-a 4 pod većim pritiskom i da ih se “rasteže” na sve strane te da se u njega nije smjelo krenuti a da se ne reorganiziraju redakcija i struktura rada. Iako poštuju Novokmeta, ističu da nije dobar izbor za informativni program jer ga ne poznaje, za razliku od S. Mikleušević-Pavić koja ga je prošla od najniže stube do vrha te poznaje i način rada i ljude. No, Novokmet je navodno samo prijelazno rješenje, a Radman se još nije snašao u ulozi ravnatelja niti je postavio svoju ekipu jer, kao strogi legalist, čeka da Sabor donese novi Statut HRT-a.

Piše: Velinka Knežević/VLM

Povratak

AKTUALNO