hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Goran Radman je u sukobu interesa!

15.05.2013.

GORAN RADMAN, glavni ravnatelj HRT-a, je u sukobu interesa! Odluka je to koju je na današnjoj sjednici u Saboru iznijelo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo za sukob interesa Radmana je kaznilo s 15 tisuća kuna, koje mora platiti kroz naredna tri mjeseca. Također, glavni ravnatelj HRT-a mora snositi i troškove objave odluke.

U intervjuu za Index u ožujku ove godine Radman je najavio da će podnijeti ostavku na mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, ukoliko Povjerenstvo odluči da u njegovom slučaju postoji sukob interesa. Radman je tada tvrdio da glavni ravnatelj HRT-a nije državni dužnosnik, i kao takav ne može biti u sukobu interesa.

"Ja sam se natjecao po procedurama predviđenim u Zakonu o HRT-u, dobio sam povjerenje po toj osnovi i pridržavao sam se toga. Ako netko sad, nakon nekog vremena istumači da vrijede neka druga pravila, neki drugi odnosi, onda bih morao biti spreman i na takve konzekvence. Da sam znao da se na mene odnosi i Zakon o sprečavanju sukoba interesa, možda se nikad ne bih natjecao. Ili bih možda ranije napravio neke radnje koje bi spriječile da se danas manipulira tom informacijom", rekao je tada Radman.

Piše: Petar Vidov

Povratak

AKTUALNO