hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Kasapović, Šimurina i Drobac vodit će i Dnevnik 2 i Dnevnik 3

03.06.2013.

ZAGREB » Voditelj središnjeg Dnevnika (Dnevnik 2) 2 Hrvatske televizije vodit će ubuduće i Dnevnik 3 HTV-a. To praktički znači rasformiranje uredničko-voditeljske ekipe Dnevnika 3. Voditelji dnevnika ostaju Morana Kasapović, Tina Šimurina i priključuje im se Đurica Drobac. Još jedna voditeljica ili voditelj će biti pridodani do godišnjeg odmora.

Nikola Kristić, v.d. urednik Informativnog programa HTV-a, najavio nam je bitne promjene u uređivanju dvaju dnevnika. On će ojačati Dnevnik s još dva dodatna urednika. Jedan će dolaziti ujutro i raditi do Dnevnika 2 a drugi će se priključiti kasnije pa uređivati Dnevnik 2 ali i biti urednik Dnevnika 3. Dnevnik 2 će tako imati dvoje urednika iza ekrana i voditelja.

Kristić kaže da se ništa bitnog ne mijenja u formi Dnevnika 3. Bit će manje voditelja Dnevnika ali više novinara koji će moći kvalitetno raditi na novinarskim prilozima i reportažama. Grupa urednika se još ekipira, ostat će neki stari urednici i biti pridodani novi – smisao je pojačati sadržaj samih dnevnika. Što se tiče samog Zorana Šprajca koji je do prije nekoliko dana bio jedan od urednika Dnevnika 2, Kristić je rekao da se Šprajc oprostio od publike bez dogovora s njim, da je i jučer uređivao Dnevnik 2 iza ekrana i da će se dogovoriti o Šprajcovim budućim poslovima.

Poznato je da su se i Nikola Kristić i Zoran Šprajc prijavili na natječaj za novu funkciju šefa cjelokupnog informativnog programa Hrvatske Radiotelevizije. O tome tko će voditi informativni program kuće na Prisavlju odlučivat će se nakon završetka natječaja o novom glavnom uredniku Prvog programa HTV-a, umjesto Željka Rogošića koji je bio primoran dati ostavku.

U subotu i nedjelju na HTV-u u 19,10 nije bilo Teme dana. Do jesenske sheme Tema dana ići će od ponedjeljka do petka. Nedjeljom u 2 neće biti emitiran u kolovozu.

Z. Duka

Povratak

AKTUALNO