hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Nakon mandata na HRT-u petorici šefova po 11 tisuća eura

09.09.2013.

ZAGREB » Hrvatska radio-televizija platit će za Glavnog ravnatelja Gorana Radmana i njegova četiri najbliža suradnika životno osiguranje, za koje je već raspisala javnu nabavu. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 560 tisuća kuna. Radman i četiri ravnatelja poslovnih jedinica HRT-a životno će biti osigurani na razdoblje od četiri godine. Ova informacija potvrđena nam je na Hrvatskoj radio-televiziji.

– HRT je 29. kolovoza objavio otvoreni postupak javne nabave s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma s jednim ponuditeljem za životno osiguranje procijenjene vrijednosti 560 tisuća kuna za pet osoba na razdoblje od četiri godine. Ugovorom o radu Glavni ravnatelj HRT-a ima pravo na plaćeno životno osiguranje kao i ravnatelji Poslovnih jedinica HRT-a, četiri ravnatelja za program, produkciju, tehnologiju i poslovanje, odgovorili su s HRT-a na naše pitanje o životnom osiguranju za Radmana i suradnike. Naveli su, također, da Nadzorni odbor HRT-a nije trebao odobriti ovu javnu nabavu, jer je ispod vrijednosti za koju je potrebna suglasnost Nadzornog odbora.

Prema tehničkoj specifikaciji životnog osiguranja koje za nešto više od pola milijuna kuna nabavlja HRT, osiguranjem su pokriveni slučajevi smrti uslijed bolesti, smrti uslijed nezgode, nesretni slučajevi. U slulčaju da Glavni ravnatelj Radman i njegovi suradnici prežive svoje mandate, odnosno ukoliko se ne dogode slučajevi koje osiguranje pokriva, petorica će imati pravo podići po jedanaest tisuća eura. U pitanju je takozvana »isplata ugovorene osigurane svote za doživljenje po isteku osiguranja s pripisanom dobiti«.

O nabavi životnog osiguranja za Gorana Radmana i njegova četiri ravnatelja razgovarali smo s članom Nadzornog odbora HRT-a koji je želio ostati anoniman.

– Činjenica je da je Radmanov ugovor o radu na zadnjoj sjednici odobrio nadzorni odbor pod predsjedanjem Silvije Luks. Naš nadzorni odbor nikad nije vidio njegov ugovor o radu. Mi imamo probleme i s dobivanjem radnih knjižica nekih članova ravnateljstva, čiji radni staž želimo provjeriti. Ugovor s Radmanom, dakle, odobrila je Silvija Luks, odnosno nadzorni odbor s njom na čelu, a ugovore s četvoricom ravnatelja potpisao je sam Radman. Iako je životno osiguranje nešto što dobivaju menadžeri u Europi, ne znam koliko je to dobro na HRT-u sad, kad se sprema posao restrukturiranja i smanjenja troškova, ustvrdio je naš sugovornik.

L. Tomičić

Povratak

AKTUALNO