hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Biskupi predstavili projekt privatne kršćanske televizije

16.11.2013.

Zadarski list

Odbor Hrvatske biskupske konferencije sredstva društvenih komunikacija zasjedao j eu četvrtak, pa se, kako je priopćeno, osvrnuo na jednostrano kršenje Sporazuma s HBK od strane HRT-a.

Članovi Odbora podržali su zahtjev hrvatskih biskupa koji su, nema ni mjesec dana poručili kako se odredbe Sporazuma koji je još uvijek na snazi moraju poštivati, odnosno kako se Religisjkom programu mora vratiti dokinuta mu autonosmnost i ravnopravnost s drugim programima.

Slučajno ili ne, članovima odbora predstavljen je i projekt 'Laudato TV – naša televizija'. 'Riječ je o pripremama za pokretanje privatne televizije koja će promicati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti te isticati i pozivati na zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, čovjeku, Crkvi i Domovini. Pod imenom Laudato.hr već djeluje news portal.

S portala laudato.hr su man ljubazno poručili kako o projektu Laudato TV ne može govoriti nitko osim direktorice Ksenije Abramović, no ona je na putu.

Kako se neslužbeno doznaje, predstavljanje projekta bilo je obavijesnog karatketa. Članovi odbora informirani su o privatnoj inicijativi koja je u početnoj fazi za koju se istražuje tržište i analizira uspješnost sličnih televizijskih prigrama i kanala. S druge strane stva HBK je odavno poznat; biskupi su spremni podržati programe koji promiču kršćanske vrednote, ali novce da bi išta takvog poput televizije financirali, nemaju. Iz kojih bi se izvor a financirala Laudato TV ostaje upit za direktoricu. Portal, primjerice, prima i financijsku potporu za svoj rad.

S. Pavić

Povratak

AKTUALNO