hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

EPH traži od Šegona da im opet produži rok za predstečajnu nagodbu

16.01.2014.

Podsjetimo, kako je Ministarstvo financija već u prosincu odobrilo EPH dodatnih 60 dana za Predstečajnu nagodbu, a taj rok ističe 28. siječnja ove godine. Glavnu riječ imat će pomoćnik Slavka Linića, Branko Šegon, koji je član Savjetodavnog vijeća Ministarstva financija koje o tome donosi odluku. Uostalom, prvotno rješenje za EPH potpisao je upravo  Šegon što je vidljivo iz dokumenta kojeg objavljujemo.
 
Olakšavajuća okolnost za EPH je činjenica da su izbljegli u svojim izdanjima objaviti Aferu Pomoćnik, a nisu se pretjerano ni bavili kreditom HBOR-a za Šegona.  

Prvotni rok za predstečajnu nagodbu istekao je 28. studenog prošle godine, a predstečajna nagodba je otvorena 31. srpnja prošle godine. Pavić i dalje tvrdi kako se u njegovom slučaju radi o "složenom procesu" koji prelazi uobičajene okvire postupka predstečajne nagodbe.
 
U postupak Predstečajne nagodbe ušle su Pavićeve tvrtke EPH, Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini. Pavić je predao FINI program financijskog restrukturiranja u kojem predlaže dokapitalizaciju od 60 milijuna kuna te pripajanje svih tvrtki koje su u vlasništvu EPH.
 
Do sada nije poznato tko će dokapitalizirati tvrtku s dodatnih 60 milijuna kuna.

I. Č.

Povratak

AKTUALNO