hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

NOVINARI ODLUČILI: 'Slobodna' izabrala novog urednika

02.07.2014.

"Faktički još nisam postao glavni urednik, jer to sve treba potvrditi Uprava Slobodne Dalmacije", kratko je Bonković rekao za Hinu. Bonković će zamijeniti dosadašnjeg urednika Krunoslava Kljakovića, koji je na tome mjestu bio posljednje četiri godine, a odlazi u mirovinu.

Novinari su birali između trojice kandidata koje je predložila Uprava. U prvom krugu "ispao" je Robert Žaja, a u drugome je Bonković sa 71 od 139 glasova novinara pobijedio urednika priloga "Spektar" Ivicu Ivaniševića.

To je prvi put da novinari "Slobodne Dalmacije" biraju svojega glavnog urednika.

Trojica kandidata prošli su intervju pred Nadzornim odborom, predstavnikom Radničkog vijeća i predstavnikom Redakcijskog vijeća. Sva trojica kandidata danas su se petominutnim govorom u redakciji predstavili kolegama koji su nakon toga glasovali.

Kako se doznaje od novinara "Slobodne Dalmacije", zaposleni su kandidate pitali za budućnost novina i svojih radnih mjesta.

Sva trojica - Žaja, Bonković i Ivanišević zauzela su se za vraćanje redakcije iz Dugopolja u Split, za jačanje novina kao regionalnog medija i povratak dostojanstva profesiji.

Te je dnevne novine od ulaska u EPH, kao glavni urednik vodio negdašnji urednik "Jutarnjeg lista" Mladen Pleše, zatim Zoran Krželj te Krunoslav Kljaković.

Novinari i urednici "Slobodne Dalmacije" danas su birali novog glavnog urednika zahvaljujući tome što je 2013. godine Vlada izdavačima smanjila PDV s tim da prije toga donesu redakcijski statut po kojem će birati glavnog urednika.

Hina

Povratak

AKTUALNO