hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Na N1 imaju nos za news

07.10.2014.

  – Krajem listopada – kazao je Dubravko Merlić, direktor programa hrvatskog centra N1 televizije.
    – U listopadu sigurno – rekao je Rusmir Neftić, direktor programa za regiju N1 televizije.
    Ovom je prethodio obilazak redakcije u kojoj marno radi 30-tak novinara, baš kao i režije i studija iz kojeg će se emitirati program. Pripadnici sedme sile imali su prigodu vidjeti i propagandne spotove s vodećim licima N1 televizije, s kojima se uskoro kreće u kampanju. Među njima i Tihomir Ladišić koji će svakog jutra, od 8 do 10 sati, voditi emisiju »Novi dan«. Kako kaže, neće u emisiji biti plesa i pjesme, reporterskih javljanja reda radi, već će se od ranog jutra otvarati važne teme, razgovarati s važnim gostima. Dunja Mazzocco Drvar je zadužena za vremensku prognozu, kako za Hrvatsku, tako i za regiju. O količini posla svjedoči činjenica da, kako je rečeno, od dobro jutro do laku noć, svaka emisija ima svoj blok vremenske prognoze. Merlić otkriva i da će N1 televizija biti dostupna broju 11 Max TV-a. Gledanost im je važna, ona među populacijom koja ima kabelsku televiziju, a takvih domaćinstava u Hrvatskoj ima između 600 i 750 tisuća. Računica je da će doseg N1 televizije u startu u regiji biti sedam do osam milijuna ljudi.
    Rusmir Neftić podsjetio je kako se na noge dižu praktički tri televizije, tri centra, onaj u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Projekt koji je, kako je rečeno, internacionalan, regionalan i nacionalan. Pripreman je gotovo pet godina, a povod su između ostalog bila i istraživanja, pa i ono koje kaže da se vijesti nigdje ne gladaju toliko koliko u ovoj regiji, ali im se, koliko god bilo paradoksalno, nigdje manje ne vjeruje. Spomenuo je Neftić i tehnologiju koja je najsuvremenija, ali i istaknuo kako će razliku ipak činiti ljudi, najbolji mogući angažirani u sva tri centra.
    Merlić je odgovorio i na upit kako će se pokrivati događaji izvan Zagreba, primjerice u Osijeku, Splitu, Rijeci. Istaknuo je kako je dogovorena jaka suradnja s lokalnim televizijama, a i novinari iz Zagreba će po potrebi na teren.
    Premda emitiranje još nije krenulo, na N1 televiziji se već imaju čime pohvaliti. Primjerice, činjenicom da je snimku na kojoj se vidi kako je policija za beogradskog gay pridea premlatila brata srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, napravili ekipa N1 televizije. Osam milijuna ljudi je tu snimku vidjelo, na stranici N1 lajkalo je njih milijun i 200 tisuća, kazao je Merlić, pa konstairao kako je i to dokaz da na N1 televiziji »imaju nos za news«.

S. Pavić

Povratak

AKTUALNO