hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Davor Šuker napao je novinara te mu istrgnuo mobitel iz ruke

01.10.2015.

24sata.hr

Predsjednik HNS-a Davor Šuker prišao je novinarima Indexa, kojima je HNS ranije zabranio dolazak na "presice", te je jednom od njih istrgnuo privatni mobitel iz ruke Incident i napad na novinare bili su uvertira u potpisivanje ugovora između Hrvatskog nogometnog saveza i navijačke udruge "Uvijek vjerni".

U zagrebačkom hotelu Hilton predsjednik HNS-a Davor Šuker napao je novinara Indexa, istrgnuo mu mobitel iz ruke te zabranio ulazak na konferenciju za novinare. Novinari Indexa sve su snimili na kameri. Otvoreno pismo zabrane rada novinarima Ranije je HNS u otvorenom pismu objavio kako sportskoj redakciji Indexa zabranjuje dolazak na utakmice hrvatske reprezentacije, ulazak u prostorije Saveza i konferencije za novinare zbog, kako su iz Šukerovog saveza objasnili, senzacionalističkog novinarstva te poziva na bojkot reprezentacije. Indexovi novinari Dario Dalmacija, Dea Redžić i Zvonko Alač došli su na konferenciju za novinare u Hilton unatoč zabrani, no dočekao ih je zaštitar. Sokol Marića. Nakon što su mu rekli za koju redakciju rade, zaštitar im je
zabranio ulazak. Šukerov "đon" s leđa U tom je trenutku došao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak koji je novinarima Indexa objasnio kako nemaju pravo ući na "presicu" jer to nije javni događaj. Razgovor između novinara i glasnogovornika snimao je Indexov novinar Alač kao i njegov kolega Dario Dalmacija.

Potom je Indexovim novinarima s leđa došao Davor Šuker u pratnji zaštitara i povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka. Šuker je istrgnuo mobitel Indexovom novinaru i produžio u dvoranu. Nakon nekoliko minuta Zoran Cvrk je izašao iz prostorije u kojoj je bila "presica" i vratio je mobitel novinaru. - Nije se dogodilo ništa - komentirao je Cvrk ponašanje predsjednika HNS-a. No nešto se ipak dogodilo. Ovo je Hrvatska, a ne Sjeverna Koreja, a zabrana rada novinarima i portalima koji su se usudili kritizirati reprezentaciju i njezino vodstvo te ovaj potez Šukera korak je kojim je HNS prešao granicu dobrog ukusa. Šuker je nekoć oduševljavao naciju na nogometnim terenima, no sad je u civilu zabio gol iz zaleđa.

Piše: Marko Šnidarić

Povratak

AKTUALNO